perjantai 13. joulukuuta 2013

13.luukku, Mantelinen suklaakakku




Täällä on ollut sellainen meteli ja myrsky koko yön, ettei oikein nukkumisesta ole tullut mitään. 36m/s puuskissa tuntuu kyllä jo melkoiselta. Kohta pitää mennä koittamaan pysyykö auto tiellä. Ja sitten kakkuasiaa. Kyllä se vaan niin on, että suklaakakulla ja suklaakakulla voi olla eroa kuin yöllä ja päivällä. Tämä resepti on valloittanut miesväen sydämet ja katoaa tuossa tuokiossa. Eritoten tykkään tuosta päällisestä, joka kovettuu jääkaapissa kauniin kiiltäväksi. Ja ehdottomasti tähän sopivat nuo paahdetut mantelit, jotka tällä hetkellä ovat salainen tai nyt siis vähemmän salainen mutustelukohteeni. Vatkataan 7 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Sulatetaan suklaa ja annetaan jäähtyä. Vatkataan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisätään suklaa siihen pienissä erissä. Sekoitetaan varovasti joukkoon Bacardi ja mantelijauhot sekä jauhot. Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa noin kolmen vartin verran, kokeillaan kypsyys tikulla. Kuorrutetta varten sulatetaan voi sekä suklaa kattilassa ja annetaan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoitetaan joukkoon Bacardi, vaniljasokeri, tomusokeri ja kananmuna ja vatkataan huolellisesti sekaisin. Annetaan seistä hetki ennen kuorruttamista. Jos kuorrute tuntuu liian valuvalta, voi sitä pitää hetken jääkaapissa jähmettymässä. Kakku leikataan puoliksi ja väliin laitetaan aprikoosihilloa, kuorrutetaan ja koristellaan paahdetuilla manteleilla.
Kakku:
  • 7 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g Reilua Divine tummaa suklaata
  • 160 g mantelijauhetta
  • 1 rkl Bacardia
  • 2 rkl Myllärin luomu vehnäjauhoja 
  • aprikoosihilloa
Kuorrute:
  • 120 g voita
  • 100 g Reilua Divine tummaa suklaata
  • 2 rkl rommia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • paahdettuja manteleita






4 kommenttia :

  1. Voi vain kuvitella sitä tyrskyä ja myrskyä siellä, kun täälläkin on ollut sellainen puhuri. Tuo Bacardi on mulle vieras ainesosa. Saako sitä ihan tavallisesta kaupasta?
    Hyvää 3. adventin viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. On varmaan hyvää! Tummaa rommia, Captain Morgania löytyykin kaapista, mikä on hommattu talviflunssaista oloa helpottamaan.
    Oli aikamoinen myräkkä, sähköt poikki muutaman tunnin ajan.

    VastaaPoista
  3. Bacrdi on rommia, vaaleaa sellaista, mutta yhtä hyvn tähän käy tummakin :).

    VastaaPoista
  4. tänään kokeiluun, nams!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...