sunnuntai 15. joulukuuta 2013

15.luukku, Hedelmäinen glögikakku


Englantilainen joulukakku ei kuulu suosikkeihini, mutta jotain jouluista ja hedelmäistä makua kuivakakkuun kyllä kaipaa. Tähän laitoinkin luumuja ja taateleita molempia ja kun ne keittää pehmeäksi, ei tarvitse kakusta bongailla mitään kovia palasia. Pehmeän hedelmäistä siis.


Sekoitetaan kattilassa glögi, luumut, taatelit, inkivääri, neilikka ja kanelilikööri, keitetään miedolla lämmöllä kunnes luumut ja taatelit ovat pehmeitä. Seoksen voi vielä soseuttaa tehosekoittimella. Annetaan jäähtyä. Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään hyvin vatkaten kananmunat yksitellen. Lisätään vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja glögiseos. Paistetaan kypsäksi 180 asteisessa uunissa. Tarkistetaan kypsyys tikulla. Koristellaan mascarponevaahdolla ja jäisillä kirsikoilla.
  • 2,5 dl glögiä
  • 150 g luumuja
  • 150 g taateleita
  • 3 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 2 tl Steenbergs organic vaniljasokeria
  • 200 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 100 g Reilua Pirkka tummaa suklaata rouhittuna
  • 80 g mantelirouhetta
  • 4 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 2 rkl kanelilikööriä
  • 1 prk mascarponea
  • jäisiä kirsikoita




Uusista Reilun kaupan tuttavuuksista on tämä Steenbergsin vaniljasokeri noussut kyllä yhdeksi suosikikseni. En ole ennen tätä käyttänyt. Koostumus, tuoksu ja maku ovat todella hyvät, jatkossa käytän siis tätä. Purkkikin on hiukan isompi, ei tarvitse olla koko ajan olla ostamassa lisää, meillä kun vaniljasokeria kuluu ja sitä laitetaan moneen ruokaan.


5 kommenttia :

  1. Minulla on suorastaan lapsuuden trauma englantilaisesta joulukakusta. Saimme yksi joulu englantilaisen vieraan ja hän toi mukanaan kakun, jonka hän oli itse tehnyt, työllä ja vaivalla valmistanut. Toki kakku pääsi olohuoneen koreaan joulupöytään ja minäkin sitä lapsena otin kunnon palasen, kun marenkikuorikin näytti niin herkulliselta. Ensimmäisen lusikallisen jälkeen vain tuli melko kiire keittiön puolella käymään... ja yksitellen yksi jos toinenkin käväisi keittiön puolella lautastaan hieman tyhjentämässä. Se oli kamalinta kakkua, mitä olen koskaan syönyt! Ja mieleen on jäänyt myös se, että se kakku jäi meille varmaan kuukaudeksi keittiöön seisoskelemaan, eikä se edes mennyt pilalle. Ehkä nyt aikuisena voisin kokeilla tuota makuelämystä uudestaan! :D Glögikakkusi näyttää herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana joulukakku:)

    VastaaPoista
  3. Tätä kakkua on pakko kokeilla:)

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla! :))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...