keskiviikko 18. joulukuuta 2013

18.luukku, Makoisat marengit


Marengit ovat kyllä herkuttelijan unelma varsinkin suklaalla päällystettynä. Säilyvät hyvin tiiviissä rasiassa ja koristeluja voi tehdä oman mielen mukaan. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Kun marengit ovat hyvin kuivuneet sulatetaan suklaa ja kastetaan marengit siihen, koristellaan ja annetaan jäähtyä.
  • 6 valkuaista
  • 5,5 dl sokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 levy Reilua Green & Black`s appelsiinisuklaata




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...