torstai 19. joulukuuta 2013

19.luukku, Valkosuklainen mansikkajäädyke


Kiireisen ihmisen joulupöytään sopii hyvin tällainen helppotekoinen mansikkajäädyke, jonka voi valmistaa jo hyvissä ajoin pakkaseen odottamaan herkutteluhetkeä. Vaahdotetaan kerma ja lisätään siihen mascarpone. Sekoitetaan joukkoon suklaarouhe, mansikkasurvos ja hiukan sulanut vaniljajäätelö, tarkistetaan maku ja lisätään sokeria jos tarvetta. Kaadetaan seos kelmutettuun vuokaan ja ripotellaan päälle murustetut dominot. Peitetään foliolla ja annetaan jäähtyä rauhassa pakastimessa. Jäädyke kannattaa ottaa sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kaadetaan jäädyke tarjoilulautaselle ja koristellaan marengeilla. Käytän tähän yleensä pakastettua mansikkasurvosta, jota hiukan sulatan ennen jäädykkeeseen laittamista. Jäätelö kannattaa myös laittaa pieninä paloina, kun sen sekoittaa joukkoon, jottei pääse kovin paljon sulamaan. Makua voi myös halutessaan terästää muutamalla lusikallisella metsämansikkalikööriä.
 • 1 prk mascarponea
 • 1,5 dl kermaa
 • 80 g Reilua FairMary valkosuklaata rouhittuna
 • 1 litra vaniljajäätelöä
 • 3-4 dl mansikkasurvosta
 • sokeria
 • 1 pkt marenkeja
 • marenkeja


6 kommenttia :

 1. Voi nämä jäädykkeet ovat kyllä niin ihania ja tämäkin ehdottomasti kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Ihanan herkullisen näköistä, ja marenkia, nam!:)

  Ei ole tainnut raakasuklaan valmistuspakettia tulla? Laitoin sinne vähän kyselyä, että milloinkahan mahdollisesti niitä lähettävät. Osa voittotuotteistanikin on vielä tulematta, ja sentään jo kuukausi aikaa siitä, kun osa tuotteista saapui...

  VastaaPoista
 3. Nam, miten herkullisen näköistä!

  VastaaPoista
 4. Seija Kontturi19/12/13

  No joopa...Tässä sitä katsellan taas vatsa pyöreänä blogia ja aina kun kurkistan, olen varma, että nyt voin vastustaa kiusausta, mutta...kyllä tuotakin aimo palan jaksaisi nautiskella- on varmaan tosi herkku.

  VastaaPoista
 5. Ei ole kiireistä tietoakaan, mutta tässäpä pelastus saamaattomuuteen! Tätä tarjoan heti kun pöydässä tarpeeksi monta syöjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Yksi paketti marenkeja tarkoittanee yksi paketti dominoja...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...