perjantai 20. joulukuuta 2013

20.luukku, Aprikoosikonvehdit


Meille saapui eilen kuusi, joka on kyllä täydellinen. Jotain iloa on myös siitäkin, kun lapset kasvavat, sillä nyt uskaltaa laittaa kuusen täyteen lasipalloja ja lasilintuja. Olen jo pitkään keräillyt vanhoja joulukoristeita. Tämän kuvassa olevan koristeen olen vuosia sitten saanut Ukon äidiltä ja se on yksi suosikeistani. Myös vanhat soivat joulupallot kuuluvat rakkaimpiin joulukoristeisiin. Jos siis omistat ylimääräisiä vanhoja joulukoristeita, tiedät kenelle voi myydä.


Tässä on teille helppo konvehtiohje, jota voi muunnella tarpeen mukaan. Sekoita hiljalleen kattilassa suklaa sekä kerma ja sekoita kunnes seos on tasaisesti sulanut. Lisää glukoosisiirappi, kuumenna niin, että seos kiehahtaa muutaman kuplan. Ota kattila levyltä. Lisää voi ja sekoita sekä lopuksi likööri. Jaa seos pieniin alumiinisiin konvehtikippoihin, koristele vaikkapa granaattiomenan siemenillä ja laita jääkaappiin. Säilytä jääkaapissa, meillä vaan ei tahdo säilyä. Liköörin voi jätää pois tai vaihtaa toiseen.
  • 300 g Reilua tummaa aprikoosisuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 20 g voita
  • 2 rkl aprikoosilikööriä



7 kommenttia :

  1. Mulla on myös konvehtien teko edessä sunnuntaina, saas nähdä miten menee. Vähän monimutkaisempi ohje kuin tämä, pitäsköhän muuttaa suunnitelma ja tehdä näitä. Mäkin ehkä onnistuisin :D

    VastaaPoista
  2. Ihanalta kuulostaa! Aprikooseihin tulee välillä ihan himo...suklaan kanssa ne ovat vastutamaton yhdistelmä :).

    VastaaPoista
  3. Ihana pampi herkkujen kera:)

    VastaaPoista
  4. Nam! Nämä kuvasi ovat varmasti ihan yhtä herkullisia kuin itse tuotteet.

    VastaaPoista
  5. Herkkuja, herkkuja ja miten kauniita! Bambi on suloinen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. NAM!! Kaunis tuo Bambi..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...