lauantai 21. joulukuuta 2013

21.luukku, Gluteeniton ja maidoton suklaakakku


Tuttavapiirissä ja työpaikalla on gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, joten välillä tehdään myös gluteenittomia leivonnaisia. Tämä kakku on mielestäni hyvä ja taikinasta voi myös tehdä muffinsseja, jos tuntuvat mukavammalta vaihtoehdolta. Sulatetaan suklaa ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa, lisätään mantelijauhe, annetaan jäähtyä. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkataan keltuaiset ja siirappi keskenään ja lisätään jäähtynyt suklaaseos sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Lisätään seokseen hiukan valkuaisvaahtoa ja sekoitetaan varovasti, lisätään loppu valkuaisvaahto ja sekoitetaan joukkoon lusikalla käännellen. Kaadetaan taikina voideltuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 40 minuuttia. Itse tein kakun suorakulmaiseen Teema-vuokaan ja laitoin vain leivinpaperin pohjalle. Kakku oli helppo nostaa vuoasta ja kumota tarjoilulautaselle. Päälle on sulatettu levy tummaa maidotonta suklaata ja koristeltu marmeladeilla.
  • 100 g Reilua Pirkka tummaa suklaata
  • 100 g Reilua Divine chili- ja appelsiinisuklaata
  • 100 g Sunnuntai laktoositonta (maidotonta) leivontamargariinia
  • 1 dl siirappia
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 0,5 appelsiinin mehu
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 pss mantelijauhoja
  • 6 munaa


4 kommenttia :

  1. Kuullostaa hyvältä, täytyy kokeilla vaikkei keliakiaa olekaan :)

    VastaaPoista
  2. Tein eilen myös vähän samantapaisen,appelsiinilla maustetun mutakakun,tosin: omani läsähti niin ettei se ollut lainkaan esittelykelpoinen;D tämä kuulostaa hyvältä:-)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku!
    Täytyy sopivassa kohdassa kokeilla. Lähipiirissä keliaakikko, ja välillä etsinnässä myös nuo maidottomat ohjeet.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...