sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22.luukku, Suussasulavaiset piparit


Suussasulavaiset piparit vaativat muutaman valmistusvaiheen, mutta ovat kyllä sen arvoisia. Nypitään rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisätään keltuainen hyvin sekoittaen. Laitetaan kermaa niin, että taikinasta tulee hyvin kaulittavaksi sopivaa. Lisätään lopuksi sitruunan kuori. Taikina kaulitaan jauhotetulla alustalla levyksi ja otetaan muotilla pipareita. Kuorrutusta varten vatkataan valkuainen ja sokeri kiiltäväksi ja lisätään hiukan punaista pastaväriä. Toki voi tehdä myös valkoisen kuorrutuksen. Kuorrutetta lisätään piparien päälle hiukan ja siihen painetaa pari suklaakarkkia. Leviää jonkun verran. Itse paistan aina pari koepiparia, jotta näen miten paljon kuorrute uunissa leviää. Pipareita paistetaan 180 asteessa 10-15 minuuttia. Valmiit piparit kuorrutetaan sulatetulla suklaalla.
  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl kermaa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 valkuainen
  • 1 1/4 dl sokeria
  • suklaakarkkeja
  • Reilua Pirkka tummaa suklaata




4 kommenttia :

  1. Näyttääpä makialta!
    Rauhallista joulunaikaa teille!

    VastaaPoista
  2. mmmm..... hyvää joulua :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...