maanantai 2. joulukuuta 2013

2.luukku, Jouluinen tyrnikakku




Mitä pidemmälle pimeys etenee, sitä enemmän tekee mieli tyrniä. Tyrni on siitä mielenkiintoinen marja, että se kyllä jakaa mielipiteet aika voimakkaasti. Joko siitä tykkää tai sitten ei. Viitamiinipommina se on kuitenkin vertaansa vailla ja meillä onkin viime aikoina ollut tyrniä hillona, hyytelönä, ihan pakastettuina marjoina ja tietysti glöginä. Tyrniglögiä sekä muita tyrnituotteita kuten marmeladeja voi käydä ostamassa Seijan puodista. Laitoin kakun täytteeseen myös persikkahilloa, jottei tyrnin maku ole ihan niin voimakas, tyrnifani tietysti voi laittaa pelkästään tyrnihilloa.


Tätä kakkua varten tein kaksi suklaista kääretorttupohjaa, ohje alapuolella. Vuorasin muovikulhon kelmulla ja leikkasin kääretorttulevyistä sopivia ympyröitä kulhoon. Joka väliin tuli täytettä ja viimeiseksi kääretorttuympyrä. Hetkeksi jääkaappiin imeytymään ja sitten kumosin kakun varovasti tarjoilulautaselle. Päällistä varten ostin kaksi punaista marenkipakettia, jotka kaulin leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi, kaulimen ympärille kieputettuna levy on helppo siirtää paikalleen ja ylimääräisistä osista otin piparimuotilla kuvioita, jotka koristelin helmillä. Marsipaaniympyrä kannattaa tehdä jonkin verran kakkua suuremmaksi, niin sen saa paremmin aseteltua niin, ettei tule ryppyjä. Reunoille asettelin koristeeksi valkoisia marenkeja. 

Pohja: 
  • 5 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl Reilun kaupan Green & Blacks kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 3 dl kermaa vatkattuna
  • 2 prk rahkaa
  • 2 dl tyrnihilloa
  • 2 dl persikkahilloa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sopivasti sokeria



11 kommenttia :

  1. Kyllä on kaunis kakku jälleen. Hyvä ja helppo tehdä. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sari. Kyllä on hieno kakku! Hyvää alkavaa viikkoa myös täältä.

    VastaaPoista
  3. Ihana kalenteri :) Ja mikä herkkukakku!

    VastaaPoista
  4. Hyvänen aika sentään...Onko enää jouluisempaa ja merellisempää. Totuin anoppilassa aikoinaan tyrnikiisseliin ja sitä oli kuin joka päivä. Täällä kaukana merestä nautin tyrnikapseleita eli ei ollnakaan sama. Näistä kuvista tuli nyt monta mieeleni, kun kohta alan palkkiakin viedä jouluiseen suuntaan;)

    En muuten ikinä, ikinä tajua, miten sinä osaat tehdä Harru Potter -kakkua ja tällaista joulununelmaa ♥

    VastaaPoista
  5. Kaunis, jouluun niin sopiva, eikä tekeminenkään vaadi hirveästi taitoa. Tätä voisi ajatella jouluprinsessan synttärikakuksikin (8vee).. (Tosin tyrni ei ehkä maistu lasten suussa, itselleni kyllä)
    Kiitos taas ♥

    VastaaPoista
  6. Sulla on kyllä niin esteettistä silmää :) Nätti kakku taas.Omistan aika suuren kakuntekoarsenaalin,mutta kun ei ole ollut tarvetta tai tilaisuutta käyttää niitä niin taidot on vähän ruosteessa. Tätä katsellessa tekee mieli tehdä...

    VastaaPoista
  7. Tuota kakuntekotekniikkaa haluaisin kokeilla. Kerran olen charlotan tehnyt ja kerran täytekakun. Mutta mieli tekisi kokeilla jälleen. Tässäpä hyvä ohje. :)

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku. Tulee oikein jouluinen mieli sitä katsellessa.

    VastaaPoista
  9. Oih, mikä ihanuus! <3

    joulukalenterisi on hieno idea, tulee varmasti seurattua tätä nyt päivittäin, vaik en aina kommentoikaan...
    Mukavaa viikonjatkoa :)

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielettömiä kuvia, kakkuja, kaikkea. Tekisi mieli kirjoittaa jokaiseen joulupostaukseesi jokin ylistys.:) Ihanaa kun teet tätä! Kiitos siitä. Minun piti niin aloittaa jouluvalmistelut, mm. pipareiden leipominen nyt Itsenäisyyspäivänä kuten jokaisena vuonna olen tehnyt, mutta kova flunssa kaatoi torstai-iltana sänkyyn. Nyt onkin sitten otettu lepoa ja unohdettu kaikki jouluaskareet hetkeksi...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...