sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8.luukku, Suklainen mille feuille




Kaiken ei aina tarvitse olla hankalimman kautta toteutettua. Nämä suklaiset mille feuillet ovatkin kiireisen ihmisen jouluherkku numero yksi. Lehtitaikina sopiviksi paloiksi ja uuniin, sillä välillä täyte valmiiksi ja kun pohjat ovat jäähtyneet, pursotetaan täyte väliin ja päälle, siinäpä se. Leivoksen muodon voi valita oman maun mukaan, pinnalle ripotellaan kaakaojauhetta, pohjat paistetaan lehtitaikinapaketissa olevan ohjeen mukaisesti ja jäähdytetään. Mascarpone pehmitetään haarukalla, lisätään joukkoon sulatettu jäähdytetty suklaa ja tarpeen mukaan kermaa, jotta seoksesta tulee sopiva pursotettavaksi. Makua voi myös terästää tilkalla likööriä. Tarkistetaan maku ja lisätään sokeria jos tarvetta.
  • 1 pkt lehtitaikinaa
  • 2 prk mascarponea
  • 200 g Reilua FairMary Nougat suklaata
  • kermaa
  • sokeria
  • (likööriä)


FairMary Nougat suklaa on yksi tämän joulun uutuuksista kuten jo aikaisemmin ollut tummempi Piparminttusuklaakin. Reilun kaupan sivuilla on esitelty myös muita loppuvuoden uutuuksia, kipaiskaapa katsomaan täältä.


8 kommenttia :

  1. Kauniita herkkupaloja!

    VastaaPoista
  2. Kiva idea helppoudessaan. Taidan tehdä töihin. Minkä suuruisissa purkeissa Suomessa myydään mascarponea ja kuinka paljon on paketissa lehtitaikinaa? Meillä on molempia eri kokoisissa pakkauksissa...

    VastaaPoista
  3. Ompa herkkupaloja:)

    VastaaPoista
  4. Täällä on mascarpone 250 g rasioissa ja lehtitaikinaankin ainakin kahta eri kokoa eli 500g ja kilo, voi olla enemmänkin vaihtoehtoja, mutta tuosta 500g paketista saa jo ison kasan leivoksia. Valmiita taikinalevyjä kanattaa kaulita hiukan ohuemmiksi tai sitten tehdä sellaisenaan ja halkaista uunista oton jälkeen.

    VastaaPoista
  5. Oi, nämä sinun leivonnaisesi ovat aina niin nättejä. :)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä ja mukavan helppotekoisia! Punaviinikakkusi on muuten uusi suosikki perheessämme!

    VastaaPoista
  7. Täällä on taas herkkua toisen perään. Paitsi, että kuola erittyy, nauttivat myös silmät näistä leivonnaisista. Ohje vaikuttaa helpolta, mutta saisikohan niistä noin kauniita. Oivaa vaihtelua tortuille.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...