tiistai 10. joulukuuta 2013

Arjen nautintoja: Juustoinen Kulinaarinakkikeitto


Tähän joulukalenterin väliin sopii mainiosti pari herkullista ruokareseptiä, joilla osallistun Atrian reseptikilpailuun. Ensimmäisenä on arkinen, muttei suinkaan vähäpätöinen juustoinen Kulinaarinakkikeitto. Värinsä ja makunsa puolesta kokeilemisen arvoinen arkiherkku. Tähän kohtaan täytyy kyllä todeta, että en ole laisinkaan A-luokan makkaroiden ja nakkien ystävä, mutta tämä Kulinaari teki kyllä minuun vaikutuksen. Erittäin hyvä koostumus ja mukavan mausteinen. Jää siis meidän perheen kauppalistaan jatkossakin. Pestään ja puolitetaan paprikat, poistetaan siemenet ja laitetaan paprikat uuniin paahtumaan pariksikymmeneksi minuutiksi 180 asteeseen. Sillä välillä keitetään tomaatteja kiehuvassa vedessä pari minuuttia, otetaan tomaatit pois kattilasta ja kuoritaan. Pilkotaan Kulinaarinakit sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan pilkotun sipulin ja valkosipulin kanssa pannulla. Kuoritaan ja pilkotaan paahtuneet paprikat. Laitetaan litra vettä kiehumaan ja lisätään kiehuvaan veteen pilkotut tomaatit ja paprikat, pilkottu kesäkurpitsa sekä kasvisfondi. Laitetaan joukkoon ripaus suolaa. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Sekoitetaan seos sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Lisätään kattilaan parmesaani ja silputtu koskenlaskija sekä inkivääritahna ja Kulinaarinakit, annetaan juustojen sulaa. Lopuksi lisätään purkki smetanaa ja kourallinen silputtua oreganoa, tarkistetaan maku, lisätään mustaa pippuria sekä suolaa tarvittaessa.
  • 2 pkt Atria Kulinaari nakkeja
  • 1 l vettä
  • 4 isoa tomaattia
  • 2 oranssia paprikaa
  • 0,5 isoa kesäkurpitsaa
  • 1 iso punasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 Knorr kasvisfondi
  • 1 kourallinen oreganoa
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 2/3 pkt sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 prk smetanaa
  • mustaa pippuria
  • suolaa



2 kommenttia :

  1. Tuo saattais ollakin kiva, mä olen keittojen ystävä.
    Just kesäkurpitsa-suppilovahverokeitto tulossa.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkjuja taas.. suolaista ja makeaa... Sain jo 3 vinkkiä joulun ajaksi, joita täytyy ehdottomasti testata <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...