tiistai 10. joulukuuta 2013

Juhlahumua: Paahdetut juurekset ja naudan ulkofilepihvit mustaherukkakompotilla


Tässä sitten hiukan juhlavampi resepti. Kilosta naudan ulkofilettä saa monen monituista herkullista pihviä, enkä halunnutkaan lihan kanssa alkaa sen enempää kikkailemaan. Mikään ei nimittäin voita sopivasti maustettua kunnon naudan pihviä. Sen sijaan jotain uutta makuvivahdetta teki mieli kokeilla ja teinkin lihalle lisukkeeksi halvalla maustetun mustaherukkakompotin. Hiukan seesaminen mustaherukkakompotti Aura-juuston kera oli mielestäni täydellinen yhdistelmä paahdettujen juuresten kanssa. Sopii taatusti hiukan vaativampaankin suuhun.


Juurekset kannattaa laittaa uuniin paahtumaan ihan ensimmäisenä. Viipaloidaan porkkana ja kuutioidaan lanttu, punajuuri sekä sipuli. Sulatetaan pannulle voi ja lisätään siihen timjami, pyöritellään juurespalat ja sipuli voissa ja annetaan hetken kypsyä välillä sekoitellen. Lisätään siirappi ja sekoitetaan hyvin sekaisin. Kaadetaan juurekset vuokaan ja paahdetaan uunissa alimmalla tasolla 180 asteessa kypsäksi noin tunnin verran.
  • 200 g porkkanaa
  • 300 g punajuurta
  • 400 g lanttua
  • 75 g voita
  • 2 rkl timjamia
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 dl vaahterasiirappia


Mustaherukkakompottia varten sekoitetaan kattilassa mustaherukkahillo, murusteltu halva, valkoviini sekä siirappi. Keitellään miedolla lämmöllä muutamia minuutteja ja annetaan jäähtyä välillä sekoittaen. Kompottia ei kuitenkaan laiteta jääkaappiin vaan pidetään huoneenlämmössä. Naudan ulkofilepala otetaan huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Ulkofile leikataan noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Pivit voidellaan oliiviöljyllä ja reunat kieputetaan pippuriseoksessa. Paistetaan kypsyysasteeltaan sopivaksi ja ripotellaan päälle suolaa. Pihvit kuorrutetaan mustaherukkakompotilla sekä Aura-juustomurulla ja nautitaan heti paahdettujen juuresten kera. 
  • 1 kg Atria Kulinaari naudan ulkofilettä
  • oliiviöljyä
  • pippurisekoitusta (mustaa pippuria, rosepippuria, viherpippuria)
  • 3 dl mustaherukkahilloa
  • 1/3 pkt halvaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 2 rkl siirappia
  • Aura-juustoa




4 kommenttia :

  1. Tuo näyttää niin hyvältä, että huimaa...Mustaherukkahyytelö sopii niin moneen.

    Tekisin tämän just näin paitsi tietty homejuustoaddiktina vaihtaisin halvan sinihomejuustoon.

    (Tein just jättimäistä ostoslistaa, sillä pe ruokavieraita. Siinä ei ollut juustoja kuin kaksi valkohomejuustoa, kolme sinihomejuustoa ja kaksi mozzarellaa sekä tietty urheilevan miehen proteiinipommit eli raejuustot.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, on tässäkin Auraa...;)

      Poista
  2. Ihanat värit. kutkuttavat nekin makuhermoja.

    VastaaPoista
  3. Apua, taivaallisen kuulloista! Ihan vesi herahti kielelle. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...