sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tanskalainen luomu riisipuuro


Urtekram lähetti testattavaksi jouluisia luomutuotteita, osa oli kyllä jo vanhastaan tuttuja, mutta muutama uusikin oli joukossa. Riisiä, kanelia, aurinkokuivattuja viikunoita, manteleita ja pähkinöitä. Niistähän tulikin sitten sopivasti luomuinen riisipuuro. Tämä tanskalainen versio sopii kyllä paremminkin jäkiruuaksi kuin isossa määrin syötäväksi, mutta siihen saa hyvin menemään sen ylijääneen kylmän puuron. Kaveriksi tein vielä mustikoista paksun keiton. Oli tosi hyvää. Vatkataan kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lisätään vaahto varovasti puuroon, ripotellaan päälle kanelia, sokeria ja mantelilastut, lisätään hiukan mustikkakeittoa kaveriksi ja siinäpä se.
  • 6 dl kylmää riisipuuroa
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 4 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • mustikkakeittoa


Emiliana Naturan luomuviikko lähenee loppuaan, loppukiri menossa. Vielä kerkiää antamaan äänensä kauneimmalle luomukuvalle. Tyrniä ja tyrskyjä on kisassa mukana Viikunaisella luomu suklaakakulla. Äänestäjien kesken arvotaan 250 euron arvoinen herkkuluomukori. Kuvaa klikkaamalla äänestykseen.

http://www.cytfinland.fi/luomuviikko


7 kommenttia :

  1. Oikein hyvää joulua sinne Reposaareen - ja kiitos lukuisista, ihanista resepteistä vuoden varrella♥

    VastaaPoista
  2. Ääni annettu kakullesi :) Oikein ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  3. Aah mitä kuvia taas ♥

    VastaaPoista
  4. Taidankin lähteä hauduttelemaan kattilallisen riisipuuroa, ihan sitä tavallista :)
    Jotenkin se vaan näin joulun aikaan maistuu niin hyvälle!

    VastaaPoista
  5. Kävin äänestämässä kuvaasi, mutta vain koska se oli ehdottomasti paras. Pelkät kuvatkin tässä blogissa ovat nautinto, suun nautinnoista puhumattakaan.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa Joulunaikaa Sinulle ja Läheisillesi.

    VastaaPoista
  7. Toivottelen hyvää, rauhallista joulua maailman ihanimpaan ruokablogiin! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...