maanantai 16. joulukuuta 2013

Viikunainen luomu suklaakakku


Jos eilisen arvonnan tulos jäi kovin harmittamaan, on jälleen mahdollista osallistua arvontaan ja äänestää parasta luomukuvaa. Tällä viikolla nimittäin vietetään ruokablogeissa luomuviikkoa, jota luotsaa Emiliana Natura, joka on chileläinen luomuviini. Emilianan Viinitalo on tila, jossa on siirrytty kokonaan luomutuotantoon ja omistajat korostavat ekologisia valintoja sekä työntekijöiden hyvinvointia. Emiliana lähetti muutamille bloggareille Emiliana Natura Chardonnay viiniä sekä Emiliana luomu hunajaa ja luomu oliiviöljyä kokkailuja varten. Luomusta tulee väistämättä mieleen jotain mikä liittyy juureksiin ja vihanneksiin. Tätä mielikuvaa muuttamaan teinkin viikunaisen luomukakun.


Sekoitetaan kattilassa valkoviini, pieniksi viipaleiksi leikatut viikunat ja kaneli. Keitetään pienellä lämmöllä niin kauan, että viikunat pehmenevät, otetaan kattila liedeltä, lisätään hunaja ja annetaan sen sulaa joukkoon. Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi. Vatkataan voi vaahdoksi, lisätään vähitellen sokeri ja ripaus suolaa, vatkataan hyvin. Lisätään munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisätään viikunahilloke joukkoon. Yhdistetään vehnäjauhot, leivinjauhe, suklaarouhe ja mantelilastut. Yhdistetään seos taikinaan osissa vuoron perään kerman kanssa. Kaadetaan taikina voideltuun mantelilastuilla vuorattuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa tunnin verran. Kokeillaan kypsyys tikulla. Sekoitetaan mascarponen joukkoon kermaa, jotta se tulee hieman notkeammaksi, lisätään vaniljasokeri ja sokeria tarpeellinen määrä. Leikataan kakku puoliksi. Laitetaan puolet mascarponesta kakun sisään ja puolet päälle, koristellaan pähkinäsekoituksella.
Kakkupohja:
  • 250 g luomu voita 
  • 3,5 dl luomu ruokosokeria 
  • 3 rkl Emiliana luomu hunajaa 
  • ripaus suolaa 
  • 4 luomu kananmunaa 
  • 3,5 dl luomu vehnäjauhoja 
  • 2 tl luomu vaniljasokeria 
  • 3 tl leivinjauhetta 
  • 100 g Tohi tummaa luomu suklaarouhetta 
  • 100 g luomu mantelilastuja 
  • 1,5 dl Emiliana Natura Chardonnay luomu valkoviiniä 
  • 8 kpl luomu aurinkokuivattuja viikunoita 
  • 2 tl luomu kanelia 
  • 1 dl luomu kermaa 
Täyte:
  • 3 prk luomu mascarponea 
  • 0,5 dl luomu kermaa 
  • luomu ruokosokeria 
  • 2 tl luomu vaniljasokeria 
  • pähkinäsekoitusta


Emiliana Natura Chardonnay on raikas uutuus, joka löytyy Alkon valikoimista. Rypäleet on kasvatettu Tyynen valtameren rannikolla, jonka viileä välimerellinen ilmasto ja savinen sekä hiekkainen maaperä sopivat erittäin hyvin Chardonnay-rypäleiden viljelyyn. Emiliana Natura Chardonnay ei ole käynyt läpi tammikypsytystä, joten siitä puuttuu kyseisille viineille tyypillinen voimaisuus sekä vaniljaisuus. Tämä viini on kuiva, hapokas, kevyen mangoinen ja hennon mausteinen. Sopiva nautittavaksi ihan sellaisenaan tai erilaisten salaattien, kasvis-, äyriäis ja vähärasvaisten kalaruokien kanssa. Toimi mielestäni erittäin hyvin myös viikunaisen kakun kaverina.


Teitä takuulla kiinnostaa mitä muita luomuherkkuja bloggarit ovat suunnitelleet, joten alla olevasta linkistä klikkaamalla pääsee niitä ihailemaan ja samalla voi äänestää mielestään parasta luomukuvaa. Tyrniä ja tyrskyjä on siis mukana tällä Viikunaisella luomu suklaakakulla. Äänestäjien kesken arvotaan luomuinen herkkukori.


http://www.cytfinland.fi/luomuviikko

www.blogirinki.fi

                             "Yhteistyössä Emiliana Natura"

10 kommenttia :

  1. Näyttää ihan mahtavan herkulliselta, äänestetty!

    VastaaPoista
  2. Mahdottoman kauniita kuvia! Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkuja hyvissä kuvissa. On se joulu oikein herkuttelijoiden paratiisi kaikkineen, niin suolaisine kuin makeine ruokineen. Ja itsetehtynä ne parhaat ruokahetket.

    VastaaPoista
  4. Näyttää tosi hyvältä herkulta :)

    VastaaPoista
  5. Kiva idea käyttää viiniä leivonnassa, herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista
  6. Pitää äänestää. herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  7. Oi mitä herkkua, ei kauan pöydässä pysyisi. Äänestetty! Onnea kisaan

    VastaaPoista
  8. Tosi herkullisen näköinen! Tulikin eilen puhe tuosta luomu hunajasta... Katsoimme kaupan hyllyllä olevaa kotimaista hunajaa sekä hollantilaista luomuhunajaa. Siinä hetken tuumimme että kumman otamme, päädyimme kotimaiseen kun ei keksitty mitä se luomu hunaja oikein tarkoittaa. Google selvitti:
    "Mehiläiset lentävät 2 - 3 kilometrin säteelle pesästään. Luonnonmukaista tuotantoa harjoittava mehiläistarha sijoitetaan niin, että lähellä sijaitsevat mesikasvit ovat pääosin luonnonmukaisesti viljeltyjä tai luonnonkasveja. Luomuhunaja on myös tuotettava kaukana mahdollisista saastelähteistä. Tarhat sijaitsevat vähintään kuuden kilometrin päässä vilkkaista teistä (yli 6000 autoa/vrk) tai kaatopaikoista" (SML ry). Kotimaisuus kunniaan, i say. :-)

    VastaaPoista
  9. Olet Evastina ihan oikeassa siinä, että kotimaisuus kunniaan. Mutta jos hunajaa käyttää kulinaristi, niin hän huomaa eri hunajien erilaiset makuvivahteet riippuen siitä mistä sitä on kerätty...eli kotimaisissakin hunajoissa on niitä eri sortimentteja, myös nämä ulkolaiset ovat erilaisia. Välillä on siis kiva kokeilla jotain muutakin :).

    VastaaPoista
  10. Hei minkäs kokoisessa vuoassa teit kakun :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...