torstai 31. tammikuuta 2013

Suklainen kanelikahvi


Hyvä jälkiruoka kahvin ystävälle. Sekoitetaan kuuman kahvin joukkoon suklaakastike ja vaahterasiirappi. Lisätään kuuma maito ja sekoitetaan. Ripotellaan päälle kanelia ja lisätään vielä hiukan kermavaahtoa. Tästä määrästä tulee kaksi annosta. 
  • 3 dl kuumaa kahvia
  • 3 rkl suklaakastiketta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3 dl kuumaa maitoa
  • kermavaahtoa
  • kanelia


Savunmakuinen uunilohi


Tässä puolestaan nopea ja hyvä ohje kalaresepteihin. Huuhdotaan file kylmällä vedellä ja poistetaan ruodot ja nahka. File laitetaan uunivuokaan ja pinnalle ripotellaan suolaa ja mustaapippuria. Fileen päälle laitetaan myös reilusti ruohosipulia sekä viherpippureita. Kaadetaan ruokakerma vuokaan ja kypsennetään file uunin alaosassa 175 asteessa 40 minuuttia. Tarjotaan perunoiden ja kasvisten tai jasmiiniriisin kera.
  • kirjolohifilee (n. 800g)
  • 1 tl viherpippuria
  • merisuolaa
  • ruohosipulia
  • mustapippuria
  • 1 prk Kippari ruokakermaa

Täytetyt broilerfileet


Nopea ja hyvä vaihtoehto broilerruokien listaan. Broilerinfileet maustetaan suolalla ja pippurilla. Fileiden päälle levitetään muutama aurinkokuivattu tomaatti ja muutama basilikanlehti. File taitetaan puoliksi ja ympärille laitetaan kinkkuviipale. Fileet kiinnitetään cocktailtikkujen avulla, jotta ne eivät aukea paistamisen aikana. Kuumennetaan paistinpannussa rasva ja paistetaan fileet nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin, jonka jälkeen ne laitetaan uunivuokaan. Kypsennetään 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjotaan vihersalaatin, pastan tai riisin kera. 
  • 450 g ohuita broilerin fileitä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 8-10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 pkt ilmakuivattua kinkkua

tiistai 29. tammikuuta 2013

Tonnikalainen panzanella


Tämä on hyvä salaatti vaikkapa päivän toiseksi ateriaksi. Itse pidän erityisesti valkosipulista, mutta arkipäivisin sitä pitää hiukan välttää ja jätänkin sen välillä ohjeesta pois. Tämä salaatti ei säily hyvin, joten kannattaa tehdä sellainen sopiva annos kerralla. Tästä ohjeesta tulee 3-4 annosta.
  • 1,5 prk tonnikalaa öljyssä
  • 3 tomaattia
  • 0,5 kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 6 viipaletta täysjyväleipää
  • 0,5 ruukkua basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 10 mustaa oliivia
Kastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl hienonnettua persilijaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
Voidellaan leipäpalat oliiviöljyllä ja paistetaan rapeiksi uunissa. Annetaan jäähtyä hetki ja voidellaan ne halkaistulla valkosipulilla. Paloitellaan tai revitään sopiviksi paloiksi. Valutetaan öljy tonnikalapurkeista, leikataan tomaatit lohkoiksi, silputaan sipuli, oliivit ja basilika pieneksi. Kuoritaan kurkku ohuelti ja leikataan kuutioiksi. Sekoitetaan kaikki salaatin ainekset kulhossa keskenään. Sekoitetaan kastikeainekset ja kaadetaan salaatin päälle. Anna salaatin maustua hetken ennen tarjoilua. 

maanantai 28. tammikuuta 2013

Pasta-lohisalaatti


Tässä myös yksinkertainen mutta maistuva lohisalaatti. Pasta keitetään ja jäähdytetään. Kurkku kuutioidaan, salaatti revitään pieniksi paloiksi. Pastan keitinvesi kaadetaan pois ja sekoitetaan joukkoon voi ja tillisilppu. Sekoitetaan muiden aineiden kanssa isossa kulhossa. Kastikkeen ainekset sekoitetaan ja kaadetaan salaattiin, sekoitetaan varovasti sekaisin.
  • 300g lämminsavulohta
  • 300g täysjyväpastaa
  • 0,5 kurkkua
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 dl herneitä
Kastike:
  • 2 dl creme fraichea
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria

Savulohi-juustosalaatti


Jottei tulisi meidän ruokailutavoista ihan vääristynyttä kuvaa, tulee nyt muutamia salaattiohjeita. Viikot mennään hyvinkin tiukalla salaatti, kana, kala ja kananmuna ruokailuilla ja viikonloppuisin sitten hiukan herkutellaan. Meillä on usein ihan perussalaatteja ilman monen monituisia ainesosia, sillä pojat pitävät sellaisista yksinkertaisista versioista. Toisaalta myös monet kastikkeelliset salaatit ovat heidän mielestään hyviä. Savukalasta on useita eri salaattiohjeita ihan siitä syystä, että se on todella hyvää. 
  • rapea salaattikerä
  • kevätsipulia
  • 2 vihreää omenaa
  • 1 kurkku
  • herneitä
  • Oltermanni juustoa
  • Ritari juustoa
  • lämminsavulohta
Kastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl Auringon hedelmät täysmehua/Kolmen hedelmän mehua
  • 2 rkl makeaa sinappia



Reposaari -talvi

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Arvonta suoritettu


Synttärisankari toimi onnettarena ja nosti kolme voittajaa, jotka ovat Päivi blogista ..murusii.., PeePee blogista Kotoelämää puron varresa ja Nina Bille blogista Mietteitä matkan varrelta. Onnea ja kiitokset kaikille osallistujille. Otan yhteyttä kaikkiin voittajiin ja postia saatte ensi viikolla. Mukava nähdä, että hurja määrä uusia lukijoita on hypännyt mukaan täällä viikolla, tervetuloa. Ja uskokaa tai älkää, olen pitkästä aikaa alkanut lukemaan jotain muutakin kuin ammattikirjallisuutta. Voitin nimittäin Tillariinan blogista kirjan Dean Koontz Pienempi paha, jonka päätin reippaasti lukea läpi. Juuri minulle sopiva kirja. Kiitos kaunis Tillariinalle.

Suklaamuffinssit

  • 150gvoita
  • 1,5 dl sokeria 
  • 2 munaa 
  • 3,5 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 2 rkl kaakaojauhetta 
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 levy suklaata
Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuvat aineet ja kerma. Rouhitaan puolet suklaalevystä rouheeksi ja lisätään muutamalla käännöksellä taikinaan. Laitetaan taikina muffinssivuokiin ja jokaiseen muffinssiin upotetaan pala suklaata. Paistetaan 210 asteessa 12-15 minuuttia. Näissä muffinseissa sama kuorrute kuin edellisissä. Makua voi helposti vaihdella laittamalla joukkoon erilaisia maustettuja suklaita.

Valkosuklaiset mustikkamuffinssit

  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanillinisokeria
  • 1 dl flora vanillaa
  • 80g valkosuklaata
  • 2 dl mustikoita
Sulatetaan rasva ja annetaan jäähtyä. Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistetään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Rouhitaan valkosuklaa. Lisätään erissä vuorotellen rasva, jauhoseos ja flora vanilla. Sekoitetaan joukkoon varovasti ensin suklaarouhe ja sitten mustikat. Ripotellaan muffinssien päälle mustikoita. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kuorrutteena näissä muffinsseissa on tuorejuustokuorrute. 75g maustamatonta tuorejuustoa, 1 tl vanilliinisokeria ja 2 dl sokeria vatkataan sekaisin ja pursotetaan muffinssien päälle.

Kahden värin browniet


Tämä ohje on joskus aikoinaan otettu jostain lehdestä. Hyvin sellainen tukeva versio suklaannälkään. Ei siis kannata kovin suuria paloja leikata. Valitse reiluhko vuoka, jottei paloista tule yhtä paksuja kuin minulla. 
Suklaataikina:
  • 300g tummaa suklaata
  • 200g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Tuorejuustokerros:
  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
Voidellaan kulmikas vuoka (vähintään 20cm*30 cm). Sulatetaan rasva kattilassa ja lisätään suklaa paloina. Sekoitetaan kunnes suklaa on sulanut. Vaahdotetaan muna ja sokerit. Lisätään jäähtynyt voisuklaaseos. Yhdistetään jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoitetaan taikinaan. Kaadetaan taikina vuokaan. Valmistetaan tuorejuustokerros. Notkistetaan juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisätään munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisätään jauho ja sekoitetaan tasaiseksi. Nostetaan seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tehdään haarukalla aaltoja taikinan pintaan niin, että suklaa- ja tuorejuusto sekoittuvat. Älä sekoita liikaa. Paistetaan keskitasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia astian koosta riippuen. Jäähdytetään hyvin ennen leikkaamista. Veistellään palojen päälle koristeeksi suklaalastuja.


Täytetty toast


Olemme tänään juhlineet 16-vuotiasta esikkoa. Aika menee ihan hirveän nopeasti ja pienestä punapäästä on kasvanut komea nuorimies. Tarjoilimme esikolle aamupalaksi täytettyjä toasteja ja suklaaherkkuja, joista hän erityisesti pitää. Leipien täytteen ainekset sekoitetaan ja laitetaan paahdettujen jäähtyneiden ruispaahtoleipien väliin.
  • 10 keitettyä munaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl mustaapippuria 
  • 1,5 tl paprikajauhetta
  • 1 pieni punasipuli pienenä silppuna
  • 1 dl persilijaa
  • hiukan raastettua selleriä
  • 1,5-2 dl kevytmajoneesia

lauantai 26. tammikuuta 2013

Jäätelöeggnog



Jälkiruuaksi tai muuten herkkuhetkeen sopii hyvin jäätelöeggnog, joka on nopea valmistaa ja takuulla herkullista. Sekoitetaan juoma kuohkeaksi tehosekoittimella ja annostellaan laseihin. Tästä ohjeesta tulee kaksi annosta.
  • 2 dl vaniljakermajäätelöä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 cl Bacardi rommia
  • 2 cl Bols Advocaat munalikööriä 

Välimeren kuharullat


Kuharullat maistuvat hyviltä rucolan kera ilman sen kummempia lisukkeita, mutta niiden kanssa sopii hyvin myös ihan perinteinen perunamuusi, jos kaipaa hiukan ruokaisampaa versiota. 
  • 2 kuhafilettä
  • 10 siivua ilmakuivatua kinkkua
  • puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 3 dl tuoretta silputtua basilikaa
  • mustapippuria ja suolaa
  • balsamicoa
  • rucolaa
  • oliiviöljyä
Sekoitetaan sopivaksi massaksi aurinkokuivatut tomaatit, basilika, hiukan tomaattien öljyä ja aavistus balsamicoa. Parhaiten tämä käy tehosekoittimessa. Voidellaan leivinpaperi oliiviöljyllä ja levitetään sille limittäin ilmakuivatut kinkut. Kuhafileet asetetaan kinkkujen päälle ja maustetaan pippurilla sekä hiukan suolalla. Kalojen päälle laitetaan täyteseos. Kuhafileet rullataan leivinpaperin avulla "kääretortuiksi" ja laitetaan vuokaan saumakohta alaspäin. Paistetaan 200 asteessa 30 minuuttia.


Paistettujen ja grillattujen kalaruokien kaveriksi ja myös aperitiiviksi sopii Wolfberger Riesling 2011. Täyteläinen maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Aromeiltaan se muistuttaa eksoottisempia hedelmiä. Persikkainen, sitruksinen ja hennon yrttinen.

Juustosalaatti ja puolukkasiirappi


Alkuruuaksi juustosalaattia ja puolukkasiirappia, pääruaksi Välimeren kuharullat ja jälkiruuaksi suklaamoussea, jonka ohje aiemmin. Herkullinen kokonaisuus, eikä ole liian kovan tekemisen takana. Olen ihastunut noihin erilaisiin siirappiseoksiin, jotka valmistuvat lähes itsestään, mutta antavat erittäin kivan makuvivahteen salaatteihin ja reseptiä voi muuttaa äärettömän helposti.
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 50g saksanpähkinöitä
  • 2 päärynä
  • 2 omenaa
  • 150g Salaneuvos juustoa
  • 1/2 pak Aura gold juustoa
Siirappi:
  • 3 dl omenamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl puolukkalikööriä
Laitetaan kattilaan omenamehu ja sokeri. Keitetään ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Siirappi myös sakenee hieman jäähtyessään. Lisätään puolukkalikööri ja kiehautetaan, maustetaan situunanmehulla. Pestään, kuivataan ja revitään salaatti. Kuutioidaan omenat ja päärynät, viipaloidaan juustot lastuiksi. Asetellaan ainekset laakealle lautaselle kerroksittain ja valutetaan päälle siirappi. Tästä ohjeesta tulee 4 annosta.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Ruokailutilaa








Meillä on ruokailutilassa vanha senkki, joka on toiminut lasikaappina. Valitettavasti se on liian pieni ja osa laseista keittiön kaapeissa, joissa jo muutenkin ahdasta. Pitkän aikaa olen katsellut sopivaa vitriiniä ja nyt löysin sellaisen Nordalilta. Oitis ilmoitin Ukolle, että tilaan kaapin itselleni syntymäpäivälahjaksi ja nyt odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Parin viikon päästä pitäisi olla tulossa. Ukko on sitä mieltä, että meille ei saa ostaa enää yhtään astiaa, mutta kun saan ison kasan varastoja tuonne uuteen kaappiin, voin taas huoletta sijoittaa muutamaan kipposeen. Sitäpaitsi Ukko ei edelleenkään keittiöremontin jäljiltä tiedä mitä missäkin on, joten aina voi uusista kipposista todeta, että nämähän ovat olleet meillä jo niin kauan.

Mustikkaiset skonssit


Nämä meinasivat kadota parempiin suihin ennenkuin oli edes kuvaa otettu. Tämä on tällainen nykyaikainen makeahko skonssiversio, joka on kyllä kokeilemisen arvoinen. Ainoa hankaluus on murenevainen taikina, mutta koska ei paljon tarvitse leipoa, onnistuu kyllä, kunhan on kärsivällinen.
  • 4 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 75 g voita
  • 1 iso tai 2 pientä munaa
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 dl mustikoita
  • ruokosokeria
Sekoitetaan jauho, sokeri, leivinjauhe ja appelsiinin kuori. Lisätään huoneenlämpöinen voi ja nypitään jauhoihin. Sekoitetaan kerma ja muna omassa astiassa ja lisätään varovasti jauhoseokseen. Sekoitetaan mahdollisimman vähän. Lisätään mustikat ja sekoitetaan sen verran kuin välttämätöntä. Taikina leivotaan hyvin jauhoitetulla alustalla ensin palloksi, sitten painellaan puolitoista senttiä paksuksi ympyräksi, muotoillaan nelikulmioksi ja leikataan kahdeksaan osaan. Kolmiot laitetaan pellille ja päälle lisätään creme fraichea sekä ruokosokeria. Paistetaan 200 asteessa 15 minuuttia, kunnes pinta aavistuksen ruskea. Koristellaan tomusokerilla.

torstai 24. tammikuuta 2013

Reposaari -talvi


Valkeat Scones´it


Scones´it eli skonssit ovat skotlantilaisperäisiä välipalaleipiä. Skonssit ovat vehnä-, ohra- tai kaurapohjaisia pieniä leipiä, joissa käytetään leivinjauhetta. Brittiläiset skonssit voivat olla joko makeita tai suolaisia, kun taas yhdysvaltalaiset skonssit ovat suurempia ja kuivempia sekä makeita.


Mitäs tähän sen enempää on sanomista. Erittäin hyvä perusohje tosin jakaisin itse taikinan vain neljään osaan. Tärkeää on, ettei sekoita taikinaa liikaa, kun maito on lisätty, vaan nopeasti sekaisin. Parhainta tämä on hiukan jäähtyneenä voin kanssa tai kunnolla täytettynä juuston ja kinkun kera. Myös vadelmahillo skonssien kanssa on herkullista. Ensimmäinen kokeilu tällä ohjeella ja takuulla tehdään toistekin. Niin ja itse paistoin 200 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.


Rumfold leipomisohjekirjanen

"Kokeneetkin emännät sanovat että Rumfold on tehnyt kotileipomisen, joka ennen oli vain harvojen taito -ruuanlaittoon tottumattomillekin- varmaksi."


Viime viikolla järjestelin kohtuuttoman suureksi kasvanutta reseptikekoani. Tavoitteena on, että saisin kaikki ohjeeni tänne blogiin, jolloin niitä olisi kätevämpi käyttää. Siihen menee kyllä vuosi jos toinenkin, mutta väliäkös tuolla. Huvittavin reseptikokoelmani on joskus 15-vuotiaana tekemäni vihko, joka sisältää kaikki elämässä tarvittavat perusohjeet kauniisti erivärisillä tusseilla kirjattuna. Nostalgisin ja varmasti kaunein reseptikokoelma on puolestaan tämä ihastuttava Rumfold leipomisohjekirjanen, jonka olen saanut mummultani. Vihkonen on painettu 1930 ja sen on koonnut neiti Ida Norrby, Uppsalan kotitalousammattikoulun johtajatar. Iloksenne aion toteuttaa täältä silloin tällöin muutamia ohjeita ja todistaa, että jotkut ohjeet eivät vanhene koskaan ja voivat jopa parantua vanhetessaan.



"50 uutta hyvää reseptiä kotileivontaa varten annetaan täten suomalaisille emännille: kaikki reseptit on laadittu Upsalan Kotitalous-Ammattikoulussa ja nojautuvat ne entiseen Rumfold-kirjaan, jonka rouva Ida Högstedt on laatinut. Rohkenen sentakia toivoa, että emännät tulevat pitämään Rumfoldin uutta reseptikirjaa täysin luotettavana ja suomalaisiin tapoihin ja olosuhteisiin hyvin soveltuvana. Kaikissa leivoksissa on Rumfold leivinjauhetta kohoitusaineena. Se on voimakas, karttuisa, halpa ja erittäin luotettava leivinjauhe, ja sen lisäksi täysin vapaa sivumauista. Olkoon tämä kirja hyödyksi ja iloksi monelle Suomen kodille. Upsalassa, marraskuussa 1926, Ida Norrby."

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Suklaamousse


Hyvä sellainen perusmousse, jolla varmasti lähtee makeannälkä ja koska näitä makeita herkkuja on nyt ollut yllin kyllin, niin lupaan ensi viikolla aloittaa sellaisen vihreän teeman ja muutama hyvä kasvisruokakin tulossa.
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100g maitosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl suklaakeksin muruja
  • granaattiomenan siemeniä
Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi. Maitosuklaa sulatetaan ja hieman jäähdytetään. Keltuaiset sekoitetaan keskenään kulhossa, Lisätään hieman jäähtynyt suklaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoitetaan mukaan varovasti kermavaahto ja keksimuruset. Annostellaan mousse neljään lasiin ja koristellaan keksirouheella ja granaattiomenan siemenillä.

Suklaamarengit




Koska kakunteosta jää usein yli valkuaisia, pitää niillekin olla oma käyttökohde. Suklaiset marengit ovat hyvä vaihtoehto. Vähillä aineilla makoisia herkkuja, kunhan vaan jaksaa roikkua vatkaimessa kiinni jonkun aikaa. Pidän erityisesti tästä ohjeesta, koska marengit ovat sisältä herkullisen pehmeitä. Ja jos valkuaisia on vähemmän kuin 6, on ohjetta helppo soveltaa.
  • 6 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
Vatkataan valkuaisia ja sokeria vesihauteessa kattilassa, niin kauan, että sokeri sulaa. Siihen menee noin kymmenen minuuttia. Sulatetaan suklaa ja annetaan sen jäähtyä. Nostetaan kattila pois liedeltä ja jatketaan vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisätään suklaa lastalla vain muutaman kerran seosta pyöräyttäen. Nostellaan kahdella lusikalla nokareita pellille ja paistetaan 150 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sammutetaan uuni ja annetaan marenkien olla uunissa vielä toiset kymmenen minuuttia. Sitten avataan uunin luukku ja annetaan niiden jäähtyä rauhassa huoneenlämpöisiksi. Suklaamarengit säilyvät hyvin tiiviissä rasiassa parikin viikkoa, meillä ei tosin ole koskaan päästy niin pitkälle, sillä vaikka tuosta ohjeesta tulee marenkeja melkein kaksi pellillistä, eivät ne kauaa vanhene.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Päivä pelastettu



Ensinnäkin näin tänään pajunkissoja ja se on varma kevään merkki. Toisekseen vanhenen taas ihan kohta vuodella, mutta pojun lataama puhelinpeli määrittää peukalosta iän ja se näytti minulle ihanaiset 28 vuotta. Ei tässä siis mitään hätää. Päivät soljuvat eteenpäin kovalla vauhdilla ja aikoinaan ikävimmän kuukauden roolin saanut tammikuu onkin kavunnut sijalla yhden ylöspäin ja marraskuu on vallannut sen viimeisen sijan. Tammikuussa mennään sentään jo valoa kohti.

Reposaari -talvi




maanantai 21. tammikuuta 2013

Arvonta


Jokaisesta sadasta lukijasta olen luvannut pitää arvonnan ja ensimmäinen sata tuli täyteen yhdessä hujauksessa. Eli täällä odottelee kolme yllätystä onnellista omistajaa. Pari niistä on reposaarelaisen kädentaitajan tuotantoa ja tehty aidoista reposaarelaisista materiaaleista ja kolmannesta voi ihailla reposaarelaisia maisemia ympäri vuoden. Arvonnan säännöt samat kuin muissakin blogeissa eli kommentoinnista yksi arpa, lukijana olosta toinen ja linkityksestä kolmas. Kerrottehan monellako arvalla osallistutte. Arvontaan voi osallistua ensi sunnuntai-iltaan saakka.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...