keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Loppukiri

Pihkura että menee tiukaksi taistoksi tuo reseptikilpailu. Loppuu siis tämän viikon sunnuntaina. Tykkäämällä voi äänestää ja äänestämään pääsee tuosta vieressä olevasta sivupalkissa näkyvästä Fresh lounashetki -kuvasta klikkaamalla. Nyt jokainen blogissa kävijä antamaan oman äänensä salaattikakulle. Teitä käy täällä päivittäin yli 500, huh :). Kiitos kaikille tykänneille.

Hedelmäinen salaatti


Ananas ei millään tapaa kuulu suosikkeihini, mutta tuoreena se on kyllä herkullista. Tässä on yksinkertaisesti yhdistetty tuoretta ananasta, tuoretta mangoa, mansikoita, salaattia ja mintun lehtiä. Kesäisen hedelmäistä. Nyt nautitaan ihanista kesäilmoista, meitä kesätuuli kutsuu seikkailuun.




Mangoinen banaanipannukakku


Tässä vähän erilainen kehitelmä perinteisestä pannukakusta. Tuli tosi hyvää ja pellillinen meni yhdeltä istumalta, tosin meillä oli tavallista enemmän poikiakin. Banaanit ja mango vaan muussataan ja yhdistetään valmiiseen pannukakkutaikinaan.
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • iso luraus vaahterasiirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 8 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 100g voita sulatettuna
  • 2 banaania
  • 1 mango


tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vesimelonisalaatti


Ja nopea mehukas yksinkertainen salaatti. Vesimelonia kuutioina, kurkkua kuutioina, maustettua salaattijuustoa ja punasipulin renkaita. Sopii hyvin grillipihvien kaveriksi.

Helppo perunasalaatti


Sangen maukas ja nopea perunasalaatti. Kätevä tehdä niistä keitetyistä uusista perunoista, jotka jäävät syömättä. Tosin meillä ei koskaan käy niin, vaan pitää erikseen salaattia varten keittää. Leikataan jäähtyneet keitetyt perunat lohkoiksi, paistetaan pekoni ja silputaan pieniksi paloiksi, silputaan sipulin varret. Sekoitetan tzatziki mausteseos kermaviiliin. Yhdistetään kaikki aineet keskenään.
  • keitettyjä uusia perunoita
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pss tzatziki mausteseosta
  • kevätsipulin varsia
  • suolaa
  • mustaapippuria

Grillinyytit


Folionyytteihin sisälle uusia perunoita hyvin pestynä ja pilkottuna, pekonia pilkottuna, sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa muutama palanen, kevätsipulin varsia, pari valkosipulin kynttä, suolaa ja mustaapippuria. Parinkymmenen minuutin grillauksen jälkeen oivallista.

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kasvisvartaat


Kasvisvartaat ovat mukava lisä grilliruokien kanssa ja nopea tehdä. Versioitahan on useita. Tässä on laitettu halloum-juustoa, kesäkurpitsaa, kesäsipulia, paprikaa ja minitomaatteja. Kaikki palaset laitetaan kulhoon, jossa on noin 0,5 dl oliiviöljyä, 1,5 rkl balsamicoa, luraus vaahterasiirappia, pari tl timjamia, ripaus suolaa sekä ripaus mustapippuria. Palaset kieritellään hyvin marinadissa ja annetaan maustua rauhassa, vasta sitten ne pujotellaan hyvin kasteltuihin tikkuihin.


Mansikkainen mascarponejälkiruoka


Kesällä kaiken pitäisi olla helppoa, nopeaa ja herkullista. Niinpä viime aikoina on toteutettu sellaisia maukkaita mutta pikaisesti valmistuvia ruokia. Tässä kesäinen ja taatusti herkullinen jälkiruoka, jonka tekemiseen ei kauaa aikaa kulu. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon mascarpone, sokerit, likööri ja viipaloidut mansikat, sekoitetaan tasaiseksi. Juuri ennen tarjoilua mukaan laitetaan murustellut marengin palaset.
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk mascarponea
  • mansikoita
  • 2 rkl metsämansikkalikööriä
  • marenkeja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sokeria mauan mukaan 
Ja sitten muutama sana mainostamisesta. Kuten jo aiemmin olen todennut, en ole kovin mainosmyönteinen ja siksi tässä blogissa ei juuri mainoksia näy. Minua on kuitenkin pyydetty mukaan useisiin erilaisiin projekteihin, kilpailuihin ja postausten tekemisiin, jotka ovat vaikuttaneet mielenkiintoisilta. Niinpä osan niistä olen siis hyväksynyt ja mukaan lähtenyt. Jotta lukijoille olisi aivan selvää, missä postauksissa on sponsori takana, käytän niissä jatkossakin jompaa kumpaa alla olevaa merkkiä. Sponssatuissa postauksissa teen juttuja vain niistä tuotteista, joita muutenkin käytän jatkuvaksi ja jotka olen itse hyväksi todennut.



p.s. Tämä ei sitten ollut mikään mascarponen mainostamisjuttu, vaan logot olivat ihan vaan muistutukseksi :).

Reposaari -kesä


Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on,
tulet saamaan vielä lisää.
Jos keskityt vain siihen mitä sinulla ei ole,
et ikimaailmassa saa tarpeeksi.

Oprah Winfrey

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Voileipäkakku


Hautajaisten voileipäkakku oli todella iso ja aineksia meni iso kasa. Tein kahta erilaista täytettä ja yhdistelmä oli tosi hyvä. Tämä meni siis soveltamisen puolelle ja kakusta tulikin ihan omanlaisensa mutta oikein toimiva versio. Ensimmäisessä täyteessä, jota tuli kahteen kerrokseen on 900g ohuen ohuita palvikinkkuja suikaloituna pieniksi paloiksi, 1/3 prk amerikan suolakurkkuja tehosekoittimessa muussattuna, 2 rasiaa yrttimaustettua tuorejuustoa sekä 2 purkkia creme fraichea. Toisessa täytteessä, jota tuli yhteen kerrokseen, on kolme paprikaa tehosekottimessa muussattuna, suurimman liemen valutin pois, muutamia kevätsipulin varsia muussattuna, purkki ruohosipulista tuorejuustoa, purkki creme fraichea ja saman verran majoneesia. Koska täytteet olivat kohtuu veteliä, kostutin ainoastaan päällimmäisen kerroksen leivät maidolla, sillä tein kakkuosan jo edellisena iltana, koristelun tein vasta tarjoamispäivän aamuna. Kakun pinnalle tuli 4 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa sekä kaksi purkkia smetanaa. Lisäksi koristeina oli salaattia, viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, persilijaa ja kinkkusiivuja. Leipää kakkuun kului kolme isoa grahampaahtoleipäpakettia. Reunat leikkasin leipäpaloista pois.






Hautajaiskakku


Täytekakku oli sisältä vaalea ja sai täytteekseen omenanmascarponemoussea sekä mustaviinimarjamoussea, mustaviinimarjat kun olivat pappan suosikkeja. Päällinen on se vanha tuttu suklainen kuorrute. Kakkujen kuljettamista varten Ukko päällysti isot muovilaatikot styroxilla ja jäädytimme pohjalle neljä puolentoista litran pulloa vettä, toimi täydellisesti ja autonperässä olikin pienet jääkaapit. Hyvä konsti kuljettaa leipomuksia kuumassakin kesäsäässä ja pullot pysyvät kylminä pitkänkin matkan.




Olen tuskista vapaa ja mukana tuulen,
saan kulkea rajalla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa vaan luoksenne saavun,
mukana jokaisen nousevan aamun
ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.

 Eino Leino

Lusikkaleivät


Juhannuksena on leivottu hieman surullisissa tunnelmissa. Pappani hautajaiset olivat tänään. Siunaustilaisuus oli kaunis ja haikein mielin hyvästelimme pappan. Paljon kauniita muistoja jäi jäljelle.


Niin kauan kuin muistan, olen tehnyt lusikkaleipiä tällä samalla hyvällä ohjeella, suklaisessa versiossa korvaan puoli desiä vehnäjauhoja samalla määrällä kaakaojauhoa. Voi kiehautetaan miedolla lämmöllä, kun vaahto laskee, kaadetaan voi kulhoon. Lisätään sokeri ja annetaan seoksen jäähtyä. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään loput aineet. Seoksen pitäisi olla sopivan kiinteää, jos jauhoja on liian vähän lusikkaleivät leviävät uunissa. Taikina painellaan lusikan pesään, paras lusikka on vanha syväpesäinen pikkulusikka. Leivät paistetaan 180 asteessa 12-15 minuuttia ja jäähtyneiden leipien väliin laitetaan hilloa. Jos leipiä pidetään uunissa liian kauan tulee niistä kovia. Lopuksi lusikkaleivät kieritellään sokerissa.
  • 200g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1,5 tl soodaa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • väliin omenahilloa tai vadelmahilloa


torstai 20. kesäkuuta 2013

Suloista mittumaaria


Minä avaan syömeni selälleen ja annan päivän paistaa, minä tahdon kylpeä joka veen ja joka marjan maistaa. Minun mielessäni on juhannus ja juhla ja mittumaari, ja jos minä illoin itkenkin, niin siellä on sateenkaari. 
 Eino Leino

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Ihana Reposaaressa


Kaljaasi Ihana oli eilen Reposaaressa ja on kyllä todella hieno alus. Pitää tänä kesänä päästä kyytiin. Yleisöajeluita on ainakin kerran viikossa ja kovaan hintaan voi vuokrata yksityiskäyttöönkin. Kaunis alus. Fresh-kampanja on voimassa vielä reilun viikon ja tässä välissä mainostaisin, että alla olevaa kuvaa klikkaamalla voi käydä tykkäämässä reseptistäni siellä. Tykkäys käy nopeasti ja tykänneiden kesken arvotaan kuuden hengen picnickoreja, työkaverini voitti sellaisen eilen. Suurkiitos kaikille äänestäneille.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Omasta pihasta vihreää


Muutaman viikon ajan on voinut napostella vihreää omasta puutarhasta. Varsinkin oregano ja minttu ovat villiintyneet rehottaviksi puskiksi. Viimevuotiset ruohosipulit ja persilija ovat myös jo syötäviä. Salaatti on vasta tulollaan. Kasvihuoneessa on komeita tomaatin raakileita kypsymässä, kyllä kesä on ihana.




maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sipulinen kana valkoviinikastikkeessa


Herkullinen kanakastike, jonka valmistaminen käy nopsakasti isolla kannellisella pannulla. Pyöritellään kananpalat suolassa ja sitruunapippurissa, paistetaan öljyssä kypsäksi. Suikaloidaan porkkanat ja sipulit, kuullotetaan öljyssä sopivasti ja lisätään kanojen kaveriksi. Lisätään valkoviini sekä laakerinlehti ja keitellään pannussa kansi päällä, kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä ja liemi mennyt jonkin verran kokoon. Lisätään situunanmehu, kerma ja creme fraiche, kuumennetaan ja tarkistetaan maku.
  • 2 pkt maustamattomia kanasuikaleita
  • öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 0,5 pkt baby porkkanoita
  • 3 kevätsipulia
  • reilusti ruohosipulia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 1 rkl sitruunanmehua


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lehtikuohujuoma


Eilen on mukavassa seurassa naposteltu sangen runsas picnic, nautittu Pyynikin kesäteatterissa hulvattomasta Kuuma kesä 85 -esityksestä ja syöty hyvin. Benji-hyppy ja Pyynikin näkötornista laskeutuminen jäivät kuitenkin tällä kertaa väliin, ehkä joskus toisella kerralla. Suosittelen eilisen maistamisen perusteella hienoaromista mustaherukkaista alkoholitonta kesäistä kuohujuomaa, josta ensimmäisenä tulee mieleen iloiset lapsuusmuistot kesäpäivän mummolassa.


perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mummulan lumipalloheisi


                              Tuuli se kulkee ja lentävi lehti
                              onnellinen on se, ken laaksohon ehti.
                              Nuku lehti helmassa laakson.
                              - E. Leino -



torstai 13. kesäkuuta 2013

Mangoiset kanasämpylät


Kesän pikkunälkään täytettyjä sämpylöitä ja tunnustan heti, että sämpylöiden kohdalla on oikastu ja ovat Fazerin esipaistettuja moniviljasämpylöitä. Ensin kerros voita ja sitten salaattia, seuraavaksi kerros paistettuja hunajamarinoituja kanasuikaleita, sopivasti edellisen postauksen mangoista salaatinkastiketta, joka löytyy myös tästä ja lopuksi hiukan punasipulia. Yksinkertaisesti herkullista.


Mangoinen salaatinkastike


Tässä olisi tällainen aika herkullinen tuunaus salaatinkastikkeeksi, on aika paksua, joten sopii hyvin moneen tarkoitukseen. Sekoitellaan vaan kaikki ainekset sekaisin ja nautitaan. Tietysti vielä hippasen parempaa tästäkin tulee, jos viitsii ostaa tuoreen mangon ja tehdä mangopyrettä, mutta helpommallakin tavalla on kyllä oikein hyvää.
  • 1 prk lasten mangososetta
  • 2 reilua rkl majoneesia
  • 0,5 tl currya
  • 1 tl sipulijauhetta
  • pari tippaa tabascoa
  • 1 tl sitruunan mehua

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kuningattaren vispipuuro


Meillä on menossa jokakesäinen paikat kuntoon juhannukseksi teema. Myös jääkaappi on saanut oman osansa hyvin perusteellisesti ja eilen onkin sitten nautiskeltu kaikkia jääkaapin perukoilta löydettyjä aineksia. Tein pojille vispipuuron kaikista hillonlopuista ja se teki kauppansa sangen nopeasti. Ja kun kerran oli kyseessä tällainen kuningatarhilloinen versio, niin lisäsimme vielä hiukan kermavaahtoa ja marenkeja koristeeksi.
  • 2 litraa vettä
  • 3 dl mannasuurimoita
  • ripaus suolaa
  • 4 dl hilloa (mansikka, mustikka, vadelma)
  • ruokosokeria sopivasti

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Koskenlaskijainen quesadilla

Tämä bloggailuhan on vain harrastus ja siitä syystä monta kivaa projektia menee ohi, ei yksinkertaisesti ole aikaa. Tähän haasteeseen oli kuitenkin ihan pakko ottaa osaa, sillä olen auttamaton Koskenlaskija-fani. Tunnustettakoon myös, että parhaalta se maistuu paksuna siivuna näkkileivän päällä ja jos vielä saa hiukan ruohosipulia mukaan, niin makunautinto on täydellinen. Tässä kesäisessä reseptikisassa kuitenkin oli tavoitteena kehitellä jotain hiukan parempaa arkiherkkua. Mukana on useita ruokablogeja ja tarkoituksena on tarjota uusia nopeita Koskenlaskija-reseptejä jokaiseen keittiöön.


Koskenlaskijainen quesadilla on suussasulavan pehmeä nopsakka arkiherkku, joka sopii erinomaisesti myös kesäiseen illanviettoon tai grilliin paistettavaksi. Quesadillat on helppo myös napata evääksi töihin tai harrastuksiin.


Koskenlaskijainen quesadilla
  • 1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa
  • 4 kpl vehnätortilloja
  • 2 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 0,5 dl kermaa
  • 6 munaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl välimeren yrttimaustetta
  • mustaa pippuria, suolaa, oliiviöljyä
Kuutioidaan sipuli ja paprika. Puolitetaan pekonit. Sekoitetaan munat kulhossa ja lisätään kerma, valkosipuli, yrttimauste, musta pippuri sekä suolaa. Siivutetaan Koskenlaskija. Paistetaan sipuli ja paprikat pannulla oliiviöljyssä sopivan pehmeiksi, siirretään lautaselle odottaman. Paistetaan pekoni pannulla kypsiksi ja siirretään odottamaan. Kaadetaan osa pekonin rasvasta pois ja paistetaan lopussa rasvassa kananmunaseos sopivaksi kokkeliksi. Tyhjennetään pannu. Laitetaan tortilla kuivalle pannulle ja levitetään toiselle puolelle paprikaa ja sipulia, juustoraastetta, Koskenlaskija-siivuja, munakokkelia sekä pekonia. Käännetään tortillan toinen puoli päälle, niin että saadaan puolikuun muotoinen quesadilla. Paistetaan kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes juusto sulaa pehmeäksi massaksi. Leikataan valmiit quesadillat kolmeen osaan ja nautitaan lämpimänä.



Kaikkia Koskenlaskija-reseptejä voitte käydä katsastamassa täällä. Valion Koskenlaskija-sivuilla voi halutessaan myös äänestää eniten makunystyröitä hivelevää reseptiä. Palkintona äänestäjien kesken arvotaan punainen Lotus savuttamaton hiiligrilli. Käykäähän noukkimassa mukavimmat uudet resepti-ideat käyttöönne. 



                                                             

                            Yhteistyössä Valio Koskenlaskija
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...