lauantai 31. elokuuta 2013

Astetta parempi makkarakeitto


Minä en ole mikään makkarakeittoihminen ja siitä syystä olen käyttänyt aikaa ja vaivaa kehitelläkseni keiton, joka maistuu mielestäni tarpeeksi hyvältä. Montaa versiota on siis meillä kokeiltu ja tämä on Ukon mielestä parasta makkarakeittoa. Oikein hyvää minustakin, mutta taidan jatkaa kehittelyjä edelleen, kunnes se täydellinen versio löytyy. Ohjeesta tulee aika iso määrä, mutta se on helppo puolittaa, jos tekee hiuken pienemmälle väkimäärälle. Laitetaan kattilaan kiehumaan lohkotut perunat ja kuutioidut porkkanat sekä lantut. Lisätään silputtu sipuli, mausteet sekä chilinen tomaattimurska. Kuutioidaan makkara ja ruskistetaan kuutiot paistinpannulla. Lisätään makkara- sekä salamikuutiot keittoon. Keitetään kypsäksi ja lisätään lopuksi smetana sekä tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. Ennen tarjoilua poistetaan timjaminvarret ja laakerinlehti keitosta.
  • 2 kg perunoita
  • 2 litraa vettä
  • 370g chilistä tomaattimurskaa
  • 1 smetanapurkki
  • 150g porkkanaa pieninä kuutioina
  • 150g lanttua pieninä kuutioina
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 800g makkaraa pieninä kuutioina
  • 200g salamikuutioita
  • 1 iso sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • reilusti tuoretta timjamia
  • reilusti valkosipulirouhetta
  • suolaa, mustaa pippuria
p.s Kyllä sitä ihminen kummasti kehittyy ja oppii uutta. Avioliittomme alkuaikoina tein ensimmäisinä kokkailuina Ukolle makkararuokaa, josta on tullut legenda. Kohtelias Ukko pisteli hiljaa ruokansa ääntä kohti ja vasta myöhemmin uskalsi myöntää, että sangen karua oli. Ei siis ihme, ettei ottanut lisää. Makkarapadan ohjetta ei sitten ole sen koommin testattu.


Tiedättekö kuinka tuntuu hienolta, kun perunakauppias kiertää taas. Sitä on odotettu koko kesä. Kerran kuukaudessa tulee kotiovelle ihan parhaat perunat, porkkanat, lantut ja sipulit. Loistavaa palvelua, josta kyllä muistaa joka kerta kiittää. Laatu erinomaista ja voi miten on hienoa kuoria nopeasti isoja perunoita, kun ei meillä mitkään pienet ruokamäärät riitä. Syksyperunoista saa jo perunamuusinkin aikaiseksi.


perjantai 30. elokuuta 2013

Valkosipuliset siiderikurkut


Perjantain kunniaksi valkosipulisia siiderikurkkuja. Kun ei kerran muuten olla siideri-ihmisiä, niin jos sitten vaikka kurkkujen sekaan. Viime aikoina kyllä useampaankin kokeiluun olen siideriä käyttänyt ja aika positiivisesti yllättynyt, sillä se sopii yllättävän moneen juttuun. Nämä kurkut ovat ihanan valkosipulisia ja jos ei sipuli maistu, niin voihan sen aina korvata vaikka piparjuuritahnalla. Kurkku viipaloidaan ohuiksi siivuiksi ja annetaan valua hetki siivilässä. Laitetaan siivut tarjoiluastiaan, sekoitetaan kastikkeen ainekset ja kaadetaan viipaleiden päälle. Annetaan maustua jääkaapissa vartin verran.
  • 1 kurkku
  • 0,5 dl kuivaa siideriä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 1 tillin oksa
  • (suolaa)

tiistai 27. elokuuta 2013

Ihan pöllöt synttärit







Meillä on parhaillaan menossa ihan pöllöt kaverisynttärit. Menoa ja meininkiä riittää ja ihan iskee haikea olo, kun nämä ovat niitä viimeisiä meidän perheen lastenkekkereitä, isomilla kun on sitten  aivan erilaiset synttäritouhut. Laiskan äidin kakku on tuollainen muffinssien päälle toteutettu pöllö, jossa on värjättyä kermavaahtoa, suklaakeksejä ja suklaarouhetta. Pöllönpoikaset on myös tehty suklaakermavaahdolla päällystetyistä muffinsseista, joissa on dominonpuolikkaat silminä. Kotiin viemisiksi askarreltiin herkuilla täytettyjä pöllöpusseja. Pöllöteema sopii mukavasti jo hiukan isommille pojille.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Päärynäinen sydänpiirakka


Nektariinipiirakan ohjeesta voi tehdä monenlaisia variaatioita. Katso ohje tästä. Tässä päärynäisessä piirakassa on sama pohja hiukan runsaampana, jotta voi tehdä pinnalle myös koristeita. Täytteenä pehmeitä lähes ylikypsiä päärynöitä. Yhdistetään sulatettuun voihin muut ainekset ja levitetään 3/4 taikinasta piirakkavuokaan. Siivutetaan päärynät ja laitetaan ohueksi kerrokseksi taikinan päälle. Sekoitetaan täytteen ainekset ja levitetään se päärynöiden päälle. Kaulitaan loppu taikina ohuehkoksi levyksi ja otetaan muotilla koristeita. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi.
Pohja ja koristeet:
  • 250g voita sulatettuna
  • 2 dl sokeria
  • 7 dl jauhoja
  • 2 munaa
  • 2 tl kanelia
Täyte:
  • 5 kpl kypsiä päärynöitä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl limoncelloa
  • 2 tl vaniljasokeria


Hedelmäiset porsaankyljykset


Leena Lumi kyseli joku aika takaisin pihvien paistamisesta. Aikaisempi postaus asiasta tässä. En ole mikään pihvimestari, mutta sen verran tähän ikään mennessä on opittu, että paksuja pihvejä on ihan turha paistella pelkästään pannulla ja että paksustakin lihasta voi saada todella herkullisen pehmeää. Nämä kyljykset olivat valmiiksi suolattuja ja ainakin sentin paksuisia. Uunissa kypsentämisen tuloksena myöskin mureita ja pehmeitä. Tärkeää on, että liha otetaan ajoissa huoneenlämpöön, ainakin puolisen tuntia ennen paistamista. Mausteseoksen ainekset sekoitetaan keskenään ja levitetään kyljysten molemmille puolille, kyljykset ruskistetaan nopeasti pannulla molemmin puolin ja siirretään vuokaan riviin. Mukaan siivutetaan omenalohkoja ja luumun puolikkaita, jotka sivellään vaahterasiirapilla. Koko komeus peitetään foliolla ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi noin 20-30 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta. Jos paistaa kyljykset uunissa ilman foliota, saa tulokseksi rapeamman pinnan, mutta folion kanssa tulee mureampi liha. Mausteseos ei ole mikään kovin tulinen ja sopiikin hyvin yhteen hedelmien kanssa.
Mausteseos:
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 4 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • (1 tl suolaa)

lauantai 24. elokuuta 2013

Mustikkainen avokadosalaatti


Ennenkuin testailen uuden kirjan reseptejä, laitan tähän tällaisen helpon avokadosalaatin. Pohjalle salaattia ja rucolaa, seuraavaksi kurkun ja kypsän avokadon kuutioita, päälle valkosipulimaustettuja salaattijuustokuutioita ja lopuksi mustikoita. Terveellistä ja kevyttä.


perjantai 23. elokuuta 2013

Perjantain pulinoita


Suorastaan harmittaa, kun lähes viikottain on koko kesän ajan tullut kivoja kutsuja mitä erilaisimpiin tapahtumiin, esittelytilaisuuksiin ja ravintoloihin, jotka ovat pääasiassa pääkaupunkiseudulla tai ainakin tavattoman kaukana. Olisi kyllä kiva käydä tutustumassa ja herkuttelemassa yhdessä jos toisessakin paikassa, mutta täältä saarelta käsin kaikki on hiukan kaukana, vaikka mielestäni asunkin ihan maailman keskipisteessä. Tänään on kuitenkin postiluukku ja sähköposti kolahdelleet iloisissa merkeissä. Sain arvioitavaksi uuden avokadokirjan, josta muutama sananen myöhemmin, lisäksi pääsin pariin uuteen projektiin mukaan ja sain ihanan tilaamani pistellyn avaimenperän blogiystävältäni ja vieläpä lempiväreissä. Nyt kelpaa työavaimia kantaa mukanaan. Jos haluat romanttisen tai modernin avaimenperän, voi niitä tilata osoitteesta rtr.maria@gmail.com. Tämä on myös mukava lahjaidea.

Ricottalevite


Maailman parasta leipää on valkosipulinen ruispuikula. Sivellään leivän päälle voita ja rouhitaan myllystä valkosipulia, paistetaan uunissa rapeaksi. Siihen päälle ricottalevitettä, joka on maailman helpoin tehdä, mutta on hiukan erilainen levite. Rasia ricottaa pehmennetään kevyesti ja lisätään pari rkl oliiviöljyä ja pari rkl tuoreita yrttejä oman valinnan mukaan, tässä basilikaa ja ruohosipulia. Tarvittaessa hiukkasen suolaa ja mustaa pippuria. Tämä sopii myös oivallisesti rapeiden patonkien kera.


torstai 22. elokuuta 2013

Lämmin iltapalasalaatti


Tämä viikko on ollut suoranaista matalalentoa ja monen monituista asiaa on hoidettu. Meidän perheessä on yksi silmälasipää lisää ja nyt sitten kaikilla on lasit. Aikamoinen menoerä. Syksyinen arki on alkanut rullaamaan mukavasti ja seuraavaksi mietitäänkin kaikkien harrastukset ja liikunta-asiat kuntoon. Hektisen viikon pikaiseksi iltapalaksi sopii mainiosti tämä lämmin salaatti, jonka tekeminen sujuu sutjakkaasti, mutta tuloksena on silti herkullinen makunautinto. Levitetään prosciutto pellille ja leikataan viereen tomaatit siivuiksi, sivellään tomaattien päälle hiukan oliiviöljyä ja ripotellaan valkosipulirouhetta sekä mustaa pippuria. Paistetaan 180 asteessa 10-15 minuuttia. Laitetaan lautaselle salaatit, kinkut, tomaatit, juustonsiivut ja siemensekoitus kerroksittain. Kastikkeeksi sopii hyvin 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa, 2 rkl sitruunanmehua, ripaus vaahterasiirappia ja basilikan lehtiä silputtuna.
  • 100g prosciuttoa
  • 3 isoa tomaattia
  • Grana Padana juustosiivuja
  • salaattia
  • rucolaa
  • oliivöljyä
  • salaattisiemensekoitusta
  • mustaa pippuria
  • valkosipulirouhetta

tiistai 20. elokuuta 2013

Mausteiset lihapullat


Kyllähän ne sipulikeittolihapullatkin kauppansa tekevät, mutta välillä on kiva tehdä ihan muuntyyppisiä lihapullia ja sitä varten meillä on kehitelty pari ohjetta. Nämä ovat selkeästi mausteisempia lihapullia ja sopivat erinomaisesti tuon edellisen postauksen tsatsikin kanssa. Maalaisviipaleet revitään paloiksi, liotetaan valkoviinissä ja muussataan seokseksi. Kulhossa sekoitetaan tomaattimurska, maalaisviipaleseos, pilkottu sipuli, silputtu tilli, mausteet, juusto sekä jauheliha. Pyöritellään lihapulliksi ja paistetaan 200 asteessa kypsäksi.
  • 750g sikanautajauhelihaa
  • 1 prk yrttistä tomaattimurskaa (370g)
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 4 maalaislimpun viipaletta
  • 1 iso sipuli
  • 2 tl valkosipulirouhetta
  • 2 rkl tilliä
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 1 dl Emmental juustoraastetta
  • 1,5 tl cayennepippuria

Tsatsiki


Nyt kun kurkkuja saa edukkaaseen hintaan, kannattaa tehdä itse tsatsikia, joka on herkullinen lisä monen ruuan kanssa. Tämä on tehty ihan kasvihuonekurkusta, mutta avomaan kurkku sopii myös hyvin. Itse teen tsatsikin creme fraicheen ja makeutan vaahterasiirapilla, mutta yhtä hyvin voi käyttää turkkilaista jogurttia ja hunajaa. Kurkku raastetaan ja valutetaan hyvin. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja nautiskellaan. Tämä on ehdoton pari lihapullien kanssa.
  • 300g creme fraichea
  • 1 kurkku
  • 2 tl valkosipulirouhetta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • mustaa pippuria

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ranskalaista suklaakakkua ja marenkikermavaahtoa


Poju on täyttänyt tänään yhdeksän. Varsinaisia kaverisynttäreitä vietetään myöhemmin, kunhan on selätetty tämä flunssa. Puolikuntoisen äidin oli kuitenkin terästäydyttävä kakun tekoon, jota poju kovasti odotti ja kaivoinkin reseptien joukosta vanhan muunnelmani ranskalaisesta suklaakakusta, joka on helppo tehdä. Kakku yksinään ei ole makea ja vaatii ehdottomasti kaverikseen tuon makean marenkikermavaahdon.


Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkataan valkuaiset omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkataan keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi, lisätään siihen suklaaseos ja lopuksi jauhot. Valkuaisvaahto yhdistetään lopuksi seokseen varovasti käännellen. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan, tässä oli käytössä tuollainen kapea teemavuoka. Pienehkö piirakkavuoka käy myös. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi 25-30 minuuttia. Jäähdytetään.
Ranskalainen suklaakakku:
  • 100 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl tummaa ruokosokeria
  • 4 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja


Kakun pinnalle laitoin pari kakkupaperisydäntä ja ripottelin tomusokeria. Vatkasin koristeeksi ja marenkikermavaahtoa varten 4 dl vispikermaa vaahdoksi. Vajaa puolet pursotin koristeeksi ja loppuun yhdistin kaksi murusteltua valmista marenkipohjaa. Pohjat olivat sellaisia ohuempia pohjia, jotka helppo murustella. Tietenkin voi käyttää valmiita marenkejakin. Murusteltua marenkia oli 5 dl.




lauantai 17. elokuuta 2013

Vanhan ruotsinpihlajan muistolle
















Sen lisäksi että sain eilen elämäni flunssan, kuulin että Reposaaren kaunein puu oli jouduttu kaatamaan. Tuntui kyllä aika pahalta, sillä siinä se on aina ylväänä seissyt ja tervehtinyt, kun on ohi kuljettu. Minulla on ollut erityisesti kaksi puuta, joihin olen ollut ihastunut, toinen on takarannalla oleva nuorehko pihlaja ja toinen tämä erittäin kaunisoksainen ruotsinpihlaja. Olisi kiva tietää kuinka vanha se oli. Kuvia puusta on kymmeniä, tässä muutama niistä.

torstai 15. elokuuta 2013

Leppoista torstaipäivää






              Useimmat tämän elämän varjoista aiheutuvat siitä,
              että seisomme itse auringon edessä.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Makoisat marengit


Tein myytäväksi myös ison kasan marenkeja ja enemmänkin niitä olisi saanut olla. Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Monta erilaista ohjetta olen kokeillut ja tämän olen pienellä fiksauksella parhaaksi todennut. Itse pidän siitä, että keskusta jää hiukkasen pehmeäksi. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.
  • 6 valkuaista
  • 5,5 dl sokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl turkinpippurirouhetta/mariannerouhetta/tuttifruttirouhetta/suklaahippuja

maanantai 12. elokuuta 2013

Sitruunainen Lemon curd -kakku


Jotain erilaista piti kehitellä vanhojen kakkureseptien kaveriksi ja tästä tuli sitten sitruunakakku, jossa Lemon curd-mascarpone täyte. Todella helppo ja onnistuu varmasti. Ei myöskään ole hyökkäävän sitruunainen, vaan sellainen pehmeä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada voideltuun, kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan ja paista 170 asteessa kypsäksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja Lemon curd. Levitä täyte kahteen väliin. Olen käyttänyt tässä valmista Lemon curd -tahnaa, mutta sitä on helppo valmistaa myös itse.
Kakkupohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 munaa
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Täyte:
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk mascarponea
  • 3-4 rkl Lemon curd -tahnaa


Kuorrutus:
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • vajaa 1 dl kuohukermaa
Vatkataan mascarpone ja tuorejuusto sekaisin, lisätään sokerit vähitellen, sekoitetaan ja viimeisenä lurautetaan joukkoon kerma ja vatkataan tasaiseksi. Päällinen nopea valmistaa ja helppo levittää. Koristellaan appelsiinin, limen ja sitruunan viipaleilla. Viipaleet kannattaa leikkauksen jälkeen laittaa hetkeksi talouspaperin päälle, niin liika neste imeytyy pois.



sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pop up -kafe








Pop up -kafe oli ihan menestys ja kaikki kakut, leivokset sekä marengit katosivat hujauksessa, viimeisen palasen toissailtana kehittämästäni uuden reseptin sitruunakakusta nappasin itse. Moni kyseli reseptejä, lupasin niitä laittaa tänne kunhan ehdin. Viime yönä on leivottu kahteen saakka, joten nyt hiukan rentoutumaan. Suurkiitokset kaikille kävijöille kaikista kehuista, niillä elellään taas pitkään ja nuorisokahvila Moosse saa rahoilla uuden kahvinkeittimen sekä kahvia.

lauantai 10. elokuuta 2013

Reposaari -kesä


                 Älä muutu joksikin muuksi, jotta ihmiset pitäisivät sinusta.
                 Ole oma itsesi, ja vedät puoleesi oikeat ihmiset.

                 J.Karjalainen

Pop up meininkiä


Huomenna Reposaaressa tapahtumia oikein olan takaa. Ensin pihakirpputoreja, pop up -kaffiloita, letunpaistoa, musisointia ja nukkenäyttelyä. Sen jälkeen satamapuistossa konsertti. Tällä saarella saa siis takuulla huomenna mielensä hyväksi, aarteita kainaloon ja suun makeaksi. Katsotaan kuinka minun pop upin käy, kun tuntuu nuo marengit hupenevan sitä mukaa, kun saan pellejä uunista. Eli meillä olisi tarjolla erilaisia marenkipusseja sekä suklaisia, vadelmaisia, sitruunaisia ja mustikkaisia herkkuja. Ja pop upin tuotto menee paikallisen nuorisokahvilan hyväksi. Tervetuloa.

perjantai 9. elokuuta 2013

Häränsydän


Ensimmäinen virallinen työpäivä ohi, Sirkka Mertalan Työssä jaksamisesta työn iloon -luento kuunneltu, suunniteltu sekä siivottu ja innolla odotellaan maanantaita, jolloin oppilaat palavaat kesälaitumilta. Tervetuloa syksy. Tässä kuitenkin meidän kasvihuoneen satoa, häränsydän pihvitomaattia, jolle ei mikään vedä vertoja. Ihan sellaisenaan leivän päälle tai hiukan aromisuolaa päälle, on ihan parasta. Tämä möllykkä painoi melkein seitsemänsataa grammaa, joten siinä riitti ihastelemista.


torstai 8. elokuuta 2013

Piparminttuiset suklaapalat




Tuunailin hiukan aikaisempaa brownies-ohjettani. Tuloksena minttuisia suklaapaloja. Jos ei ole mahdollista laitaa tuoretta minttua, niin voi lisätä sulatettuun voisuklaaseokseen muutamia after eight-suklaita. Suklaa paloitellaan kattilaan ja mukaan lisätään voi, sulatellaan miedolla lämmöllä,  lisätään loput aineet seokseen ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi, joka levitetään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, itse käytän Teema-sarjan vuokaa. Paistetaan 170 asteessa maksimissaan puolisen tuntia, jäähdytetään hieman ja leikataan sopiviksi paloiksi.
Piparminttuiset suklaapalat:
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 5 kpl suklaakeksejä murustettuna
  • 1 dl ihan pieneksi silputtua tuoretta (pipar)minttua


8.8 hääpäivä nro 21. Olen siis ollut naimisissa jo muutamia vuosia enemmän kuin naimatonna. Ei kuitenkaan mennyt ihan kuin Stromsöössä tämä päivä. Ensinnäkin peräti neljäs tämänkesäinen reissuni Porin keskustaan, joka oli ihan pakko viimeisenä lomapäivänä tehdä, jotta sai kaikki kesän aikana viime tippaan jätetyt asiat hoidettua, venui pitkäksi. Kaikkien kiemuroiden kautta, kun vihdoin oli pöytä katettu, sai Ukko palohälytysviestin ja se oli sitten menoa. Joka tapauksessa minttuiset suklaaleivokset olivat hyviä ja hääpäivääkin tuli juhlistettua. Parempi myöhään kuin ei lainkaan.


Päälle tietysti mascarponevaahtoa, jota on kyllä mahdollista maustaa mielin määrin. Vatkataan purkki kermaa vaahdoksi ja yhdistetään siihen purkki mascarponea sekä sopivasti sokeria. Mausteeksi tässä tapauksessa sopii tuore minttu, minttulikööri tai vaikkapa suklaahippuset. Ja koristeeksi suklaakuvioita Candy Meltsistä.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...