torstai 31. lokakuuta 2013

Myllyn Paras pastaresepti 2013

Niin siinä sitten kävi, ihan teidän ansiostanne, että tyrniä ja tyrskyjä voitti Myllyn Paras pastaresepti 2013 -kisan. Kiitos tuhannesti kaikille äänestäneille. Tämä tarkoittaa sitä, että me Ukon kanssa pääsemme nauttimaan valitsemaamme ravintolaan jonkun toisen valmistamaa ruokaa ja voitte uskoa, että se on aina yhtä luksusta. Linkki reseptiin löytyy vielä tästä.


Reposaari -syksy


      Älä usko siihen, mitä näet.
      Silmäsi erottavat ainoastaan rajallisen.
      Katsele ymmärrykselläsi, perehdy siihen,
      minkä jo tiedät, silloin olet oppiva lentämään.
 

              Richard Bach

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Nopeat sinappiset kanafileet


Arkisia nopeita ruokaohjeita ei ole koskaan liikaa ja tässä yksi sellainen. Tämä on hyvä kahden hengen annos, joka on helppo tuplata isommallekin sakille. Ruskistetaan kanafileet nopeasti molemmin puolin ja jätetään odottamaan. Itse teen kanaliemen erikseen pikkukattilassa samaan aikaan. Kanaliemi saa olla vahvaa. Sekoitetaan pannulla kanaliemi, smetana ja mausteet. Lisätään joukkoon ruskistetut kanafileet. Annetaan kiehua pienellä lämmöllä tovi ja valmista on. 
  • 4-5 ohutta maustamatonta kanafilettä
  • 1 dl vahvaa kanalientä
  • 1 prk smetanaa
  • 2 reilua tl Dijon sinappia
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • mustaa pippuria


sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pelkkää arvontaa


Syksyn reseptikilpailut alkavat olla ihan loppusuoralla. Pariin kerkiää vielä antamaan viime hetken äänensä. Myllyn Paras Pastaresepti 2013 -kilpailussa tyrniä ja tyrskyjä on mukana Savulohisella chilipastareseptillä. Äänestämään pääset tästä tai menemällä facebookissa Myllyn paras sivuille, jossa kilpailulinkki. Voit voittaa painosi verran pastaa.


Alpron reseptikisassa tyrniä ja tyrskyjä on mukana Mantelisella pannacotta -reseptillä, jota voi käydä äänestämässä tästä tai vastaavasti menemällä facebookissa suoraan Alpron sivuille ja kilpailulinkkiin. Palkintoina äänestäjien kesken arvotaan järjestelmäkamera sekä lahjakortteja keittiöliikkeeseen. Kaunis kiitos kaikille äänestäneille.


Tässä vielä oma arvonta teille lukijoille, ahkerille kommentoijille ja satunnaisille vierailijoille.  Teitä käy päivittäin täällä noin kahdeksansataa. Kiitos kaikille täällä piipahtaneille ja tervetuloa uudelleen. On hienoa, etten turise ihan yksinäni.


Yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle, tässä arvonnassa on kuitenkin tällainen yksi palkinto, joka sisältää pari kirjaa, joilla saa aikaiseksi herkullisia leivonnaisia ja hyvää ruokaa, 3 pakettia Cocovin superfoodtuotteita, yhden paprika-valkosipulisalsan ja levyn käsintehtyä Gustavsin raparperi-mansikkasuklaata. Ja vanhaan tuttuun tapaan yksi arpa postaukseen kommentoimalla, toinen jos olet tai liityt lukijaksi ja kolmas linkittämisestä joko facebookissa tai omassa blogissa. Laitathan kommenttiin monellako arvalla olet mukana. Ai niin, voit osallistua tähän viikon verran eli ensi sunnuntaihin 3.11 saakka. Hyvänen aika, sitten ollaan jo marraskuussa.


lauantai 26. lokakuuta 2013

Omenainen vuokaleipä


Ostin lähikaupasta pari uutta leipävuokaa ja pakkohan ne oli heti testata. Oikein hyvin toimivat erittäin edullisesta hinnastaan huolimatta ja mahtuvat hyvin uuniin vierekkäin. Leipäohjettakin hiukan muuntelin syksyisemmäksi ja tuli oikein hyvää makeahkoa omenaista leipää. Maun kyllä kruunasi omatekoinen omenahillo. Tuo siemensekoitus leivän päällä on tällä hetkellä suosikkini ja sitä tulee laitettua kyllä joka paikkaan. Granolaa pitäisi seuraavaksi väsätä, paahdetut siemenet ovat niin herkkua.


Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen omenamehuun, lisätään suola, sokeri, voisula, mausteet, omenaraaste ja kaurahiutaleet. Alustetaan taikinaan jauhot vähitellen ja vaivataan kimmoisaksi. Peitetään taikina ja kohotetaan hyvin tunnin verran. Kumotaan taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivataan ilmakuplat pois, jaetaan kahteen  osaan, leivotaan leiviksi ja laitetaan vuokiin. Annetaan nousta vielä kaikessa rauhassa hyvin. Voidellaan vesi-siirappiseoksella ja ripotellaan päälle runsaasti siemensekoitusta. Paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia.  
  • 5 dl omenamehua
  • 25 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • iso luraus vaahterasiirappia
  • 0,5 dl voisulaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 4 dl raastettua omenaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 7 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 7 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja


perjantai 25. lokakuuta 2013

Ruusun Terälehtihillo


Sain ihanalta nuorelta naiselta maisteltavaksi Finnish plant Ruusun Terälehtihilloa. Hillohulluuteni on siis kiirinyt jo sangen laajalle. Kaikkia ennen maistamattomia uutuuksia pitää ehdottomasti kokeilla, sillä tässä suhteessa uteliaisuuteni on rajaton. Hillo valmistetaan Rosa Rugosan kukista, joille Suomen pohjoinen ilmasto ja pitkät kesäyöt antavat omaleimaisen aromin. Avoimesta sangen kauniista hillopurkista leijailee hento ruusun aromi. Maku on erittäin ruusuinen sekä raikas, ajattelisin sen yhdistyvän hienosti hyvin erilasiin makuihin. Tämä varsin luomuinen hillo valmistetaan ilman keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita kasvatetuista ruusun terälehdistä ja siihen on lisätty 25% luomusokeria. Mausteena on hiukan herukkaa ja sitruunaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja persoonallinen hillo. Ruusun Terälehtihilloa tuottaa Huittisissa FP-Kotaja Oy ja se on tuotu markkinoille 2012. Tarkemmin tuotteeseen pääset tutustumaan tästä.




Pojun kanssa sekoitettiin vajaa puoli purkillista Ruusun Terälehtihilloa purkilliseen mascarponea. Laitettiin joukkoon hiukan sitruunanmehua sekä vaniljasokeria ja nautiskelimme ihan kahteen pekkaan koko satsin. Aika ruusuiset oli tunnelmat. Pojun mielestä oli sangen hassua, että maistuu ihan samalta kuin tuoksuu. Jos haluat muutaman purkin omaksesi, voit ostaa hilloa Maatilapuoti Wanhasta Porista tai käydä tutustumassa aiheeseen Satakunnan messuilla, katso tarkemmin tästä.


torstai 24. lokakuuta 2013

Sydämelliset punajuurisämpylät


Ihan liian vähän tulee käytettyä punajuuria, vaikka meidän perunakauppias myy niitäkin ja komeita. Tähän päivään nämä sämpylät sopivat mainiosti ja värikin on varsin herkullinen. Maussakaan ei kyllä ole valittamista. Hiukan lisäsin mukaan myös porkkanaa ja purkin ricottaa, jonka päiväys oli menossa umpeen. Nämä sämpylät eivät ole väristä huolimatta makeita. Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisätään suola, raastetut juurekset, siirappi ja kaurahiutaleet. Alustetaan jauhot taikinaan vähitellen, sekoitetaan hyvin. Annetaan taikinan nousta rauhassa kaksinkertaiseksi. Leivotaan hyvin jauhotetulla alustalla taikinasta pötkylä ja leikataan sopiviksi paloiksi, jotka pyöritellään sämpylöiksi, nostatetaan sämpylöitä vielä jonkin aikaa, voidellaan vedellä ja laitetaan seesaminsiemeniä päälle. Paistetaan 190 asteessa vartin verran. Jos ei satu olemaan ricottaa, voi tilalle laittaa vaikkapa raastettua juustoa.
  • 2 isoa punajuurta
  • 1 porkkana
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
  • 7 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 7 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja
  • 1 prk (250g) ricottaa
  • 3/4 dl sulatettua voita


keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ricottapannukakut mustikoilla


Aina jotain puuttuu. Meillä ei ole esimerkiksi lainkaan sellaista pikkulättypannua, niimpä nämäkin pannukakut on tehty taiteillen ison pannun kanssa. Tosin tämä ricottataikina on sen verran paksumpaa, että onnistuu isollakin pannulla jokseenkin hyvin. Jos olet lättyjen ystävä, etkä ole tällaista versiota ennen kokeillut, kokeile ihmeessä. Minusta nämä päihittävät tavislätyt mennen tullen. Monesta eri reseptiversiosta olen koonnut tämän itselleni mieluisan.


Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, lisätään kananmunat ja sekoitetaan hyvin. Lisätään joukkoon maito ja kerma pienissä erissä välillä sekoittaen, sitten ricotta ja lopuksi sulatettu voi. Paistetaan paksuhkot pannukakut miedolla lämmöllä molemmin puolin, koska taikina on paksua, kannattaa se levittää painellen pannulle vaikkapa lusikalla. Pannukakuista ei tule mitään hirveän makeita, joten päälle voi lurauttaa vaahterasiirappia tai ruokosokeria. Ja lisukkeeksi mustikoita tai mitä sitten haluaakin.
  • 3,5 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 250g ricottaa
  • 0,5 dl sulatettua voita


tiistai 22. lokakuuta 2013

Mustikkakakku




Floralla on ensi vuonna juhlavuosi, jolloin tulee täyteen 45 vuotta. Juhlinta aloitetaan jo hiukan etukäteen ja muutamat blogit ovatkin saaneet tehtäväkseen suunnitella jotain koko perheen reseptiä, jolla tuodaan juhlaa arjen keskelle. Täytyy myöntää, että juuri tuo Flora juokseva kasvisöljyvalmiste ei ole ennen ollut meidän perheen käytössä ja uteliaisuuttani halusin siihen tutustua. Olemme nyt testanneet sitä sekä ruuanlaitossa että leipomisessa ja molemmissa toimii hyvin. Erityisesti Floralla on näppärä voidella erilaiset kakkuvuoat ja sitä on helppo lisätä pannulle paistamista varten. Pojat ovat tykästyneet tuotteeseen siksi, ettei tarvitse sulatella voita, pääsee hiukan vähemmällä. Olen nimittäin kohtuu hyvin tartuttanut heihin tätä taikinaterapiatouhua ja keittiössä häärii usein useampikin henkilö. Floran tuotteisiin voi käydä tutustumassa tässä.


Päätin sitten tehdä koko perheelle sopivan helpon kakun, joka sopii vaikka vähän paremmaksi välipalaksi. Ainekset ovat sopivan yksinkertaiset ja tekotapa helppo. Tätä on nyt testattu useamman kakun verran ja menekki on ollut vähintäänkin erinomainen. Maku on myös sopivan neutraali, jotta perheen pienimmätkin uskaltavat maistaa. Mustikka on aina varma valinta, tässä tosin lemon curd antaa makuun ripauksen eksotiikkaa.


Vatkataan munat ja sokerit hyvin vaahdoksi. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi Flora sekä kerma. Sekoitetaan hyvin sekaisin ja kaadetaan Floralla voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Sekoitetaan 0,5 dl lemon curdia mustikoiden kanssa ja ripotellaan hiukan sokeria joukkoon. Levitetään seos sormin varovasti kakkutaikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paistetaan kakkua 200 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoitetaan mascarponeen loppu lemon curd ja hiukan sokeria, levitetään seos jäähtyneen kakun päälle ja koristellaan mustikoilla ja marengeilla.
  • 2 dl Flora Culinesse juoksevaa kasvisöljyvalmistetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa muscovadosokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl lemon curdia
  • 1 prk mascarponea 
  • marenkeja



                                 "Yhteistyössä Flora"

Reposaari -syksy


                 Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen
                 ja niistä selviäminen tekee elämästä merkityksellisen.

                 Joshua J. Marine

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Reilusta kaupasta


Tässä postauksessa olisi tarkoitus valaista Reilun kaupan toimintaa, sillä se pitää sisällään paljon sellaistakin, mitä ei välttämättä tule heti ajatelleeksi. Meillä suomalaisilla tosin tietous on sangen hyvää, sillä olemme maailman neljänneksi innokkaimpia Reilun kaupan tuotteiden ostajia. Reilu kauppa on kriteereiltään kattavin, vaikuttavin, luotettavin ja suosituin eettisen sertifioinnin järjestelmä maailmassa. Lähtökohtana on kehitysmaiden köyhyyden vähentäminen. Reilun kaupan tavoitteena on maailma, jossa kehitysmaiden maanviljelijöillä sekä työntekijöillä on turvattu toimeentulo, mahdollisuus kehittyä ja päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Reilu kauppa pyrkii toiminnallaan poistamaan monia erilaisia ongelmia kuten tuotteiden alihinnoittelua, lapsityövoiman hyväksikäyttöä ja länsimaissa kiellettyjen torjunta-aineiden käyttöä. Erityisesti minua ilostuttaa se, että lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty. Lapsilla on myös Reilun kaupan myötä paremmat mahdollisuuden koulunkäyntiin, kun perheiden tulotaso nousee. Meille kuluttajille Reilu kauppa tarjoaa mahdollisuuden osallistua taisteluun globaalia köyhyyttä vastaan ja vaikuttaa omilla valinnoillamme myönteisesti kehitysmaissa asuvien elämään.


Tällä hetkellä Suomesta on saatavana yli 1800 Reilun kaupan tuotetta, joista yli puolet on luomutuotteita. Tuotteita on saatavilla ihan tavallisista ruokakaupoista, erikoisliikkeistä sekä nettikaupoista. Reilun kaupan tuotteiden määrä on valtava ja tarjolla on kahvia, suklaata, kukkia, kaakaota, viiniä, hedelmiä, puuvillaa, teetä, sokeria, hunajaa, mehuja, kosmetiikkaa, mausteita, yrttejä, pähkinöitä ja vaikka mitä. Reilun kaupan merkin käyttöä Suomessa valvoo Reilu kauppa ry, joka edistää tuotteiden myyntiä ja tiedottaa Reilusta kaupasta. Suomalaiset ovat hyvin perillä Reilusta kaupasta, sillä 95% kuluttajista tunnistaa Reilun kaupan merkin ja 75% tietää mitä merkki tarkoittaa. Parhaiten suomalainen tuntee Reilun kaupan siitä, että viljelijälle maksetaan paremmat korvaukset ja että kaupankäyntiä käydään reilummin ehdoin. Usein mainitaan myös lapsityövoiman hyväksikäyttökielto. Suomalaiset myös arvostavat Reilua kauppaa, sillä 85% luottaa Reilu kauppa -sertifiointiin. 77% suomalaisista ostaa Reilun kaupan tuotteita silloin tällöin ja 19% on erittäin sitoutuneita tuotteiden käyttöön. Mikä sitten saa meidät ostamaan Reilun kaupan tuotteita? Kyllä se on se hyvä mieli hyvästä teosta ja tieto merkin edustamista periaatteista. Lisäksi monista tuotteista tulee suosikkeja ja laatu on hyvää.


Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa, jota on vietetty lokakuussa jo kymmenen vuoden ajan. Viikon tarkoituksena on muistuttaa Reilun kaupan olemassaolosta ja periaatteista sekä siitä, miten voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa. Monien pakollisten kulutustuotteiden valitseminen reilun kaupan merkillä varustettuna on helppo tapa muuttaa omalta osaltaan maailmaa. Voimme olla varmoja siitä, että viljelijä on saanut työstään ansaitsemansa korvauksen. Lisäksi tuotteesta maksetaan Reilun kaupan lisää, jolla yhteisöt voivat toteuttaa isompia tarpeellisia projekteja. Reilun kaupan viikon yhtenä tapahtumana on viljelijävieraan saapuminen Suomeen. Tänä vuonna päävieras on William Kofi Brobbey Ghanasta. Käykääpä tutustumassa häneen täältä. Williamille voi myös esittää kysymyksiä facebookissa, joihin hän viikon aikana vastailee. Kysymyksiä voit jättää täällä. Jos suinkin selätän tämän flunssan, lähden tapaamaan Williamia keskiviikkona 23.10.2013 Tampereelle. Williamin ohjelma keskiviikkona on seuraava: klo 13-15 kahvitilaisuus Tampere-talossa: kaikille avoin kahvitarjoilu, klo 17-21 elokuvateatteri Niagarassa Nothing Like Chocolate-elokuvanäytös, klo 17-18 suklaamaistelu. Nyt myös kaikilla teillä on mahdollisuus osallistua Reilun kaupan viikkoon tarjoamalla Reilut kahvit. Tarkoituksena on tukea Reilun kaupan kahvinviljelijöitä. Itse olen ilmoittautunut tarjoamaan 50 kuppia Reilua kahvia nuorisokahvila Moossessa ensi perjantaina. Reilun kahvitauon järjestäminen on sangen helppoa, katso ohjeet täältä. Kasassa on jo 37120 kupillista Reilua kahvia. Kaikkien Reilun kahvitauon järjestäneiden kesken arvotaan vuoden kahvit.




                        "Yhteistyössä Reilun kaupan yhdistys"

Kaurakeksejä ja hedelmäsalaattia


Pikkusen parempaa välipalaa. Luomuisia kaurakeksejä ja hedelmäsalaattia. Jos oikein haluaa luksusta, niin mukaan vielä lemon curdilla maustettua mascarponea, niin on herkku täydellinen. Nuo kaurakeksit ovat maailman helpoimmat tehdä ja onnistuvat takuuvarmasti, kunhan ei unohda niitä uuniin liian pitkäksi aikaa. Hedelmäsalaatin voi tehdä omien suosikkiensa mukaan, tässä on cantaloupemelonia, banaania, kiiviä ja mandariiniä.


Sulatetaan voi ja lisätään joukkoon kaikki muut aineet. Sekoitetaan tasaiseksi. Otetaan lusikalla nokareita ja laitetaan pellille, jätetään sopivasti leviämisvaraa. Paistetaan 200 asteessa noin 7-10 minuuttia.
  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 0,5 dl Myllärin luomu täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus neilikkaa


lauantai 19. lokakuuta 2013

Pastailua


Tällä savulohisella chilipastareseptillä ollaan mukana Myllyn Paras pastaresepti 2013 kisassa. Käy halutessasi antamassa äänesi täällä. Voit voittaa painosi verran pastaa. Meillä ei ole lunta eikä pakkasta, vaan kaunis syksyilma. Tuuli tosin viuhuu siihen malliin, että lehdet alkavat vihdoin kunnolla irrota. Huomenna siis haravointipäivä.



perjantai 18. lokakuuta 2013

Jipiajee syysloma


Tänään alkoi syysloma, tosin hiukan flunssaisissa merkeissä, mutta kuitenkin. Pakko oli poksauttaa Seijan tuvalta haettu alkoholiton kuohujuoma, joka on tehty makeasta pihlajasta. Kunnon viilennys ja varovainen kaato, kuohuu nimittäin ihan kunnolla. Makean pihlajainen maku ja erittäin kaunis syksyinen väri. Poju oli onnellinen, kun kerrankin hän saa omasta lasista kuohujuomaa. Oikein leppoista syyslomaviikkoa kaikille lomailijoille.




torstai 17. lokakuuta 2013

Puolukkaiset taatelisämpylät


Nyt on kokeiltu erilaisia puolukkaherkkuja ja loput puolukat on visusti tallessa pakkasessa. Jotain vaihtelua piti saada perinteiseen sämpyläreseptiin ja lisäsinkin puolukoita sekä tuoreita taateleita. Mukava vähän erilainen yhdistelmä. Syysloma kolkuttelee ovella ja monia kivoja juttuja on tiedossa. Lehdetkin ovat vihdoin kunnolla pudonneet puista, joten viimeisiä pihahommiakin pitäisi hoitaa. Toivotaan ettei ihan vielä tule lunta.


Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään siirappi, suola, voi, puolukat, taatelit ja auringonkukansiemenet. Alustetaan jauhot vähitellen taikinaan. Vaivataan taikinaa hyvin vartin verran ja peitetään liinalla. Annetaan kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. Kumotaan valmis taikina jauhotetulle alustalle ja vaivataan ilmakuplat pois. Tehdään taikinasta pitkä pötkö, leikataan sopiviksi paloiksi ja pyöritellään sämpylöiksi. Nostetaan pellille ja kohotetaan hyvin ennen paistamista. Ennen uuniin laittoa voidellaan sämpylät vedellä ja ripotellaan päälle kurpitsansiemeniä. Paistetaan 200 asteessa viitisentoista minuuttia.
  • 5 dl  luomu maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 3 dl puolukoita
  • 3 dl silputtuja tuoreita taateleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl Myllärin luomu ruisjauhoja
  • 6 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllärin luomu kaurahiutaleita
  • 2 dl luomu hiivaleipäjauhoja


keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hötorget






Parin päivän työreissu suuntautui ihan muualle kuin Tukholman keskustaan, mutta sielläkin tuli pyörähdettyä ja tässä teille väriterapiaa torilta. Valtavat määrät erilaisia herkkuja ja kukkasia oli tarjolla. Harmi että kotimatkaa oli niin paljon, olisin ehdottomasti halunnut ostaa sieniä ja vadelmia. Täytyy kyllä tunnustaa, että matkalaukku painoi aika paljon, eikä syynä suinkaan ollut edullinen alkoholi vaan vähän erikoisemmat hillopurkit. Hullu mikä hullu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...