keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Aprikoosileipä


Jämälinjalla jatketaan. Tähän leipään upotin desin kakun leivonnasta jäänyttä aprikoosihilloa ja määrä oli juurikin sopiva. Maku ei siis ollut liian voimakas. Lisäksi vielä runsaasti siemensekoitusta ja tulos oli kyllä mainio. Leivän leivonta on tämän kokoisessa perheessä hyvinkin kiitollista puuhaa, sillä lämmin leipä tekee kauppansa. Itse syön leipää tosi vähän, mutta tuoksu on ihana ja erilaisten variaatioiden mahdollisuus rajaton. Niin ja leipominen on tietysti kivaa.


Lämmitetään vesi kädenlämpöiseksi. Sekoitetaan veteen aprikoosihillo, siirappi, suola ja öljy. Lisätään siemensekoitus ja kaurahiutaleet. Sekoitetaan kuivahiiva osaan jauhoista ja lisätään taikinaan. Alustetaan taikina lopuilla jauhoilla. Peitetään taikina ja kohotetaan hyvin kaksinkertaiseksi. Laivotaan taikinasta kaksi pyöreää leipää. Kohotetaan leivät pellillä ja paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla parikymmentä minuuttia. En voidellut leipiä, mutta halutessaan ne voi voidella vedellä ja ripotella päälle siemensekoitusta.
  • 4 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 1 rkl siirappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 dl siemensekoitusta
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 5-6 dl Myllärin luomu täysjyvä vehnäjauhoja


6 kommenttia :

  1. Pitääpä ottaa talteen :)

    VastaaPoista
  2. Tuo ohje otetaan talteen ja kokeilen hetimiten, kunhan jaksan.

    VastaaPoista
  3. Viimeisen kuvan kohdalla vesi herahti kielelle!

    VastaaPoista
  4. Ihanan muhkeita leipiä. Pieni makeus on leivässä aina hyvä ja parasta on siemenet, joita saa rouskutella.:)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi31/1/14

    Hei, paljonko kuivahiivaa laitetaan - yksi pussi eli 11 g vai?
    Aikku

    VastaaPoista
  6. No pihkura, hiivan määrä jäänyt pois eli yksi pussi laitetaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...