keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Perunarieska


Tämä tammikuu on niin liikuntapainotteinen, että ihan hengästyttää. Mutta mikäpä olisi tämän parempi aloitus uudelle vuodelle. Toisilla on tipaton tammikuu, joillain sokeriton, minulla on tunti liikuntaa päivässä. Olo on paljon pirteämpi, vaikkei sitä aurinkoa juuri näykään ja ruokavaliokin on parantunut siinä sivussa. Jos sitä perunamuusia joskus jää yli, niin myös tämä on helppo tapa saada kaikki käytetyksi. Sekoita muusiin suola ja kananmuna, lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Painele pellille rieskoja, pistele haarukalla ja paista 240 asteessa niin, että rieskat saavat vähän väriä. Parasta tietysti, kun kuuman rieskan pälle sipaisee kunnon voita, mutta juusto ja kurkkukin kelpaa.
  • 5 dl perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Myllärin luomukaurahiutaleita
  • 1 dl Myllärin luomu täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 dl Myllärin luomu hiivaleipäjauhoja


5 kommenttia :

  1. Naam, rieskat ovat herkkua! Itse onkin tullut tehtyä niitä todella ahkeraan viime viikkoina ja päivinä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, nyt tietää mihin loput muusit menee :))

    VastaaPoista
  3. Varmasti mehukas.
    Minä otin juuri uunista ruisleivän.

    VastaaPoista
  4. Perunarieskat ovat kyllä niin hyviä. En ole koskaan itse yrittänyt tehdä, mutta leivinuunissa niistä varmasti tulisi hyviä.

    VastaaPoista
  5. Pohjalaisella taustalla varustettuna rieskat ovat minulle herkkua. Hyvä keino hyödyntää loput muusit!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...