tiistai 14. tammikuuta 2014

Sipulinen perunafoccaccia


Eipä sitä perunamuusia yleensä tahdo jäädä, mutta jos joskus hiukan jää, on se helppo upottaa vaikkapa foccacciaan. Lämmitetään vesi hiukan kädenlämpöistä kuumemmaksi. Sekoitetaan joukkoon perunamuusi, suola ja öljy. Jos muusi on jo hyvin suolattu, ei suolaa kannata laittaa kovin paljoa. Sekoitetaan kuivahiiva jauhoihin ja lisätään se pienissä erissä taikinaan. Taikina saa jäädä löysähköksi. Levitetään taikina uunipellille ja annetaan kohota. Leikataan sipulit renkaiksi ja paistetaan öljyssä pehmeiksi. Lisätään lopuksi siirappi ja annetaan jäähtyä hieman. Voidellaan kohonnut leipä oliiviöljyllä ja levitetään päälle sipulit sekä tuoretta rosmariinia. Paistetaan 220 asteessa vajaa puoli tuntia.
  • 300 g perunamuusia
  • 3 dl vettä
  • pari ripausta suolaa
  • 2 rkl valkosipuliöljyä
  • 2 dl Myllärin luomu täysvehnäjauhoja
  • 4 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 isoa punasipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • rosmariinia


4 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä foccacciaa, varmasti maistui :). Ihana blogi sinulla.

    VastaaPoista
  2. Tein ensimmäisen foccacciani vasta äskettäin, mutta olin turhan varovainen mausteiden kanssa, varsinkin kun ei tule nykyään juuri suolaa käytettyä muuta kuin myllystä. Täytyypä kokeilla tätä!

    VastaaPoista
  3. Heippa hei, muistatko pitikö tässä kuussa saapua vielä Myllärin Luomulta jauhoja? Tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
  4. MIelestäni piti tulla vielä yksi satsi jauhoja :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...