maanantai 6. tammikuuta 2014

Valkosipulinen lohilaatikko


Tämä on meidän perheen pikaruokaa. Vaikka valmistumiseen meneekin oma aikansa on tosi helppo tehdä ja on hyvää. Laitetaan vuokaan vuorotellen kalaa ja perunasuikaleita. Sekoitetaan keskenään ruokakerma, smetana, suola, sitruunapippuri ja valkosipulitahna. Kaadetaan seos perunoiden päälle. Ripotellaan päälle mozzarellaraaste. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi reilun tunnin verran.
  • n. 800 g peruna-sipuli sekoitusta
  • reilu pala lämminsavulohta
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 prk smetanaa
  • 1 rkl valkosipulitahnaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustaa pippuria
  • mozzarellajuustoraastetta

8 kommenttia :

  1. Nam, tätä pitääkin testata! Yleensä olen tehnyt kalalaatikot aina kylmäsavulohesta.

    VastaaPoista
  2. Oi, kylläpä taas kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. Aivan mahtavaa arkiruokaa!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi6/1/14

    Tämä vaikuttaa herkulliselta. Uuniruoat on helppoja kun ei tarvii koko ajan vahtia.

    VastaaPoista
  4. Herkullista ja helpolta näyttää:)

    VastaaPoista
  5. Lisää hyviä arkiruokia :) uuniruoat on kyllä tosi kivoja kun ei tarvii vahtia koko aikaa...

    VastaaPoista
  6. Υπέροχη, εύκολη, νόστιμη!!!
    Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!
    Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!!!

    VastaaPoista
  7. Oli pakko tehdä tätä, näyttää niin herkulta. Just laitoin uunin, reilu tunti ja maistellaan :)).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...