keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Cannellonilaatikko


Myllyn paras lähetti joitain aikoja sitten laatikollisen erilaisia makaroneja kokeiltavaksi ja nämä cannellonit ovat odotelleet vuoroaan kaapin perällä jo pidemmän aikaa. Aavistuksen verran vaivalloinen, mutta kylläkin herkullinen laatikko tästä lopulta tuli. Kuullotetaan oliiviöljyssä silputtu sipuli, kuutioitu paprika ja raastettu kesäkurpitsa. Valuta kesäkurpitsa ennen paistoa hyvin. Lisätään jauheliha ja paistetaan kypsäksi. Lisätään tomaattimurska ja maustetaan hyvin. Ladotaan lusikalla cannellonirullat täyteen täytettä ja asetetaan isoon vuokaan vieri viereen. Päälle kaadetaan purkki ruokakermaa ja purkki tomaattimurskaa ja reilusti mieleistä juustoraastetta. Paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla kypsäksi ja nautitaan hyvän salaatin kera.
  • 1 pkt cannelloneja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 iso sipuli
  • 1 prk yrttimaustettu tomaattimurskaa (390 g)
  • ripaus suolaa
  • mustaapippuria
  • pizzamaustetta
  • valkosipulirouhetta
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • parmesaaniraastetta
  • juustoraastetta


Salaatin ei aina tarvitse olla niin kovin monimutkaista. Kunhan on väriä ja makua. Tässä salaattia, erivärisiä paprikoita, punasipulia ja keitettyjä kananmunia. Pälle muutama ripaus mustaapippuria ja ääntä kohti.




10 kommenttia :

  1. Eipä oo pitkiin aikoihin tullut tehtyä cannelloneja, mutta nyt pitää laittaa "korvan" taakse muistiin :))
    Salaatti on tosi upeasti esillä... yksinkertaista, mutta kaunista!

    VastaaPoista
  2. Minulla on vissiin tullu tavaksi tulla tänne bloggiisi ehtimään viikonlopun sapuskat...Niinku nytkin. Tätäpä meillä sitten viikonlopulla möksällä syyään. Ei haittaa vaikka hieman työläs, otan lasillisen punkkua siihen pöyvän reunalle kaveriksi :)

    VastaaPoista
  3. Olen huomannut, että nopeammin nämä tulevat kuin lasagne. Päälle kaadettava ruokakerma voi olla voimakkaakin makuista ja silti lopputulos on maukas.

    VastaaPoista
  4. Mukavan tuntuista ruokaa tuo. vaihtelua sopivasti. Tuop salaatti ihan mahtavan herkullisen näköistä ja taatusti makuistakin.
    Hyvää jatkoa helmikuulle.

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt cannelonilaatikkoa vain yhden ainoan kerran, ja sen jälkeen tyytynyt tekemään aina lasagnea. Se putkiloiden täyttäminen ei kauheasti innosta. Värikäs salaatti, ja väriä nyt ruokapöytään kaivataankin.:)

    VastaaPoista
  6. Seuraavan kerran, kun isäntä pyytää makaroonilaatikkoa taidankin kokeilla tätä versiota.
    Salaatti on herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  7. Maistuvan näköisiä eväitä, taas kerran!

    VastaaPoista
  8. Τι υπέροχα πιάτα!!!!!
    Σ΄ευχαριστώ!
    Πολλά φιλιά

    VastaaPoista
  9. Värit houkuttelee veden kielelle.

    VastaaPoista
  10. Ah, miten herkullista. Olet oikeassa, syödään myös värejä ja kiva tarjoilu on puoli ruokaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...