sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lohipiirakka


Talvilomalla on herkuteltu erilaisilla kalaruuilla ja tämä lohipiirakka oli ehkä parasta. Valmistaminenkin käy kohtuullisen nopsasti ja isosta piirakasta riittää useammallekin herkuttelijalle. Tämä päihittää kyllä kaikki makeat herkut ja pitää nälän poissa pitempäänkin. Sopii loistavasti salaatin kanssa. Kuvaamisen kanssa oli kyllä hiukan hankaluuksia, kun lautasella oleva pala hupeni koko ajan, kun aina hiukan piti maistaa.


Valmistetaan ensin pohjataikina. Sekoitetaan pehmeään voihin jauhot ja turkkilainen jogurtti. Sekoitetaan sileäksi taikinaksi ja laitetaan jääkaappiin odottamaan. Pilkotaan keitetyt kananmunat pieneksi haarukalla. Silputaan puolikas purjo pieniksi paloiksi. Perataan lämminsavulohi ja pilkotaan pieneksi. Sekoitetaan lohi, purjo, kananmunat ja creme fraiche. Lisätään sopivasti suolaa, mustaapippuria ja sitruunapippuria. Tarkistetaan maku. Voi myös lisätä jotain muitakin mausteita, jos haluaa tulisempaa. Jaetaan taikina kahteen osaan. Kaulitaan osat jauhotetuilla leivinpapereilla soikioiksi, toinen soikio saa olla hiukan isompi. Soikiot voi muotoilla veitsellä, ylimääräisistä osista voi tehdä koristeita. Levitetään täyte isommalle soikiolle, mutta ei reunaan saakka. Tasoitetaan hyvin ja laitetaan toinen soikio päälle. Alimmaisen soikion reunat käännetään toisen soikion päälle ja painellaan hyvin haarukalla kiinni. Kukkakuviot voi laittaa koristeeksi ja keskelle voi laittaa kokonaisen maustepippurin. Koko komeus voidellaan hyvin kananmunalla ja paistetaan 200 asteessa 25-30 minuuttia. 
  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 prk creme fraichea
  • reilusti savulohta
  • puolikas purjo
  • 3 kananmunaa
  • mustaapippuria
  • sitruunapippuria
  • suolaa
  • kananmuna


9 kommenttia :

  1. Olipa hieno piirakka, kiitoksia ohjeesta:)

    VastaaPoista
  2. Apua! Kuinkahan monta vuotta siitä on kun olen tehnyt lohipiirakkaa! Herrrrkkua!!!
    Nyt on kyllä pakko lusikoidaan sopat parempiin suihin ja sitten... :D

    VastaaPoista
  3. Ah, mikä herkku!

    VastaaPoista
  4. Tätä tehdään pikapuolin. Helppo ja varmasti herkullinen!

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen herkku :)

    VastaaPoista
  6. Hyvää herkkua :)

    VastaaPoista
  7. NAM.... herkullisen näköinen piirakka.

    VastaaPoista
  8. Suolaiset piirakat ovat herkkua ja lohi on herkkua...yhdessä vastustamatonta! Ohjeesi on mukavan simppeli ja kuvat vastustamattomia, joten pakko kokeilla. Ja meillähän on nyt se talvilomakin!

    VastaaPoista
  9. Ihana suolainen piirakka.harmi että lohi täälläpäin on sen verran tyyristä ettei sitä oikein tuollaisiin viitsi käyttää.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...