sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mangoinen tyrnihillo ja mascarpone


Kyllä talvellakin pitää hiukan jotain hilloa keittää. Uusia makuvivahteita kaivatessa tein hillon mangosta ja tyrnimehusta, johon käytin Dansukkerin lähettämää hillosokeria. Hillosokeriin pääset paremmin tutustumaan tästä. Itse olen vallan käyttänyt tätä kun hilloja keittelen, joten tuote oli ennestäänkin tuttu. Toimii joka kerta hyvin. Tästä hillosta tuli kyllä todella hyvää ja piti hiukan toppuutella poikia, ettei ole tarkoitus ihan mahdottomasti kerralla syödä. Herkullisen ja todella helpon jälkiruuan saa, kun laittaa alle mascarponea ja päälle mangoista tyrnihilloa. Suussa sulavaa sanon minä. Mascarponen ja hillon voi myös sekoitella kevyesti yhteen, jolloin jälkiruuasta tulee kauniin raitainen.
Hillon valmistus on sangen yksinkertaista. Tein kohtuullisen määrän, mutta toki ohjeen voi tuplata, jos haluaa tehdä kerralla enemmän. Kuoritaan ja viipaloidaan mangot, laitetaan kattilaan ja lisätään tyrnimehu. Kuumennetaan niin, että seos höyryää kunnolla, lisätään Dansukker Hillosokeri ja keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Jos pinnalle tulee vaahtoa, kuoritaan se pois. Soseutetaan sauvasekoittimella ja valmista on.
 • 2 hyvin kypsynyttä mangoa (350 g)
 • 1 dl tyrnimehua
 • 2,5 dl Dansukker Hillosokeria
 • 1 prk mascarponea7 kommenttia :

 1. Tuota voisi kokeilla vaikka tyrni ei ole ihan meidän väen herkkua. Minustakin on parempi keitellä hilloja pitkin talvea, viimeksi tein aprikoosihilloa tuoreista aprikooseista ja tällä viikolla vadelmahilloa. Vadelman kanssa minulla toimii hyytelösokeri parhaiten, mutta muuten käytän aina hillosokeria. Itsetehty on toistaiseksi ollut aina parempaa kuin kaupan hillo.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköistä,varmaan onkin:)

  VastaaPoista
 3. Aah, kiitos tästä ohjeesta - tämä makuyhdistelmä varmasti toimii!

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan ihana blogi sinulla, nautin kauniista esillepanosta !

  VastaaPoista
 5. Tyrniä olisi vielä paljon pakkasessa. On se aika tujua pelkästään, niin tuota vois kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kauniin värinen. kevättä ilmassa ja SYNTTÄREITÄ......

  VastaaPoista
 7. Varmasti toimiva yhdistelmä tuossa hillossa ja raikkaan herkullisen näköinen jälkkäri. Jälleen vesi kielellä katselen luomuksiasi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...