sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Miljoonan dollarin spagettilaatikko


Nyt on kiva bloggailla, kun on vatsa täynnä. Helmikuun Ravintolapäivä on nimittäin takana ja kävin täällä Reposaaressa nauttimassa aasialaisia makuja ja herkullista jälkiruokaa. Oma ravinteli jäi pystyttämättä liian monen projektin takia, mutta ehkäpä olen taas mukana toukokuussa ja elokuussa, kun Ravintolapäivää seuraavaksi vietetään. Mainio idea mielestäni. Teille heitän tällaisen miljoonan dollarin spagettivuokaohjeen, jonka olen soveltanut amerikkalaisesta versiosta. Älkääkä kysykö, mistä tuo nimi tulee, ei ole nimittäin aavistustakaan. Laatikko on tosissaan hyvää, nopea valmistaa ja varsin kevyttä, kuten aineista huomaatte. 


Keitetään spagetti muotoon all dente ja huuhdellaan. Paistetaan jauheliha ja lisätään joukkoon spagettikastike, sekä suolaa ja reippaasti mieluisia mausteita. Maistetaan, että on varmasti hyvin maustettu. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto, creme fraiche ja raejuusto. Vuollaan voista lastuja, laitetaan puolet vuoan pohjalle. Lisätään voin päälle puolet spagetista. Levitetään spagetin päälle tuorejuustoseos hyvin joka kohtaan ja kaadetaan päälle loput spagetit. Loput voilastut levitetään spagetin päälle. Päällimmäiseksi kaadetaan jauhelihaseos ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellajuustolla. Laitetaan vuoka uuniin 200 asteeseen ja annetaan kypsyä parikymmentä minuuttia. 
  • 500 g spagettia
  • 800 g jauhelihaa
  • 1 prk pastakastiketta
  • 50 g voita
  • ripaus suolaa ja runsaasti mieluisia mausteita (valkosipulirouhetta, paprikaa, chiliä, pippurirouhetta)
  • 1 prk creme fraichea (150 g)
  • 1 prk valkosipulituorejuustoa (200 g)
  • 300 g raejuustoa
  • 1 pss mozzarellaraastetta

3 kommenttia :

  1. Oi, tämä täytyy testata!

    VastaaPoista
  2. Onpa mehukkaan herkullista. Nyt kun saan hiihtolomalaisia vieraaksi, pitää kuulemma toivomusten mukaan aloittaa spagetilla ja lihapullilla, mutta varmasti jauheliha-kalaruoilla jatketaan. Voipi olla, että tämä spagettilaatikkokin tulee testattua

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa herkulliselta ohjeelta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...