tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin kakku


Tänä vuonna syödäänkin sitten Runebergin kakkua. Yritin pysyä varsin paljon perinteissä, mutta muutamia muutoksia vanhaan hyvää reseptiini kyllä tein. Laitoin muscovadosokeria, josta tulee sellainen hiukan mausteisempi maku ja vadelmahillon sekaan sekoitin hiukkasen ruusuhilloa, joka sopii vadelmahillon kanssa erinomaisesti. Voi ja sokerit vaahdotetaan, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuivat aineet. Levitetään taikina voideltuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi puolisen tuntia. Aika riippuu vuoan koosta ja mallista, tarkistetaan kypsyys tikulla. Koristellaan kakku sokerimassakukilla ja hilloseoksella. Kakun voi kostuttaa, jos pitää kosteahkosta kakusta.
  • 200 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 dl kaurakeksimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • vadelmahilloa
  • ruusuhilloa
Kostuke:
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl mantelilikööriä tai punssia


On suloista nähdä rakkauden voimaa kaikessa. Ei mikään suuttumus, ei mikään viha kestä rakastavan sydämen lämpöä. Lämpimässä maassa sulaa raekin ja muuttuu lempeäksi kuin aamukaste.

J.L. Runeberg


10 kommenttia :

  1. Porvoolainen runebergintorttu-addikti vetää täällä torttuövereitä jo ennakkoon ja nyökkää hyväksyvästi reseptille muutoin, mutta ihmettelee, missä kummassa on kostuke? Punssia tai amarettoa? ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, lisäsin tohon nyt kostukkeenkin, jos sitä haluaa laittaa. Eli sokeriveteen lisättynä miedontaa voimakasta makua. Mutta nämä on niin makuasioita, tuossa ohjeessa on juurikin siksi aika paljon rasvaa, että on kosteampi, jottei tarvitse välttämättä kostuttaa. Itse en läheskään aina kostuketta lisää.

    VastaaPoista
  3. Nam! Itse tein torttuja. Ohjeen otin Yhteishyvän välissä olevasta ruokaohjelehtisestä. En kostuttanut heitä. Hyviä olivat nekin:)

    VastaaPoista
  4. Niin hyvän näköinen kakku. Itse olen kahden vaiheilla, syödäkö Runebergin torttua, kun loman aikana tuli taas pari kiloa painoa lisää! Ja helmikuussa on vielä toi laskiainenkin.

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää! On aina hienoa, kun tehdään vähän erilaista, mutta teeman mukaista. Kiitos Sari.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana blogi, miten lie en ole tähän aiemmin törmännyt. Suussa sulavan näköisiä herkkuja jokapuolella. Runebergin kakku kuulostaa sellaiselta että pakko kokeilla. Tervetuloa vierailulle myös omaan blogiini :)

    VastaaPoista
  7. tekisi mieli maistaa palanen nam

    VastaaPoista
  8. Kaunis kakku, kauniit ruusut ja ennen kaikkea kauniit sanat!:)

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis, tätä pitää tehdä ensi vuonna!

    VastaaPoista
  10. Tätä voisi kokeilla, vaikka Runebergin päivä menikin ohi <3 Todella kaunis kakku... ja ruusuhilloa, Oih! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...