sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Simppeli suklaakakku


Nyt on juhlittu monta päivää niin, että pitää kohta alkaa löysäilemään vyötärön nappia. Kerrankos sitä silti vaan täyttää neljäkymmentä. Työkavereille tein ison suklaakakun ja lohilevitettä sekä saaristolaisleipää. Minulla sattuu olemaan kyllä tosi mukavat työkaverit, jotka iloisesti syövät kaikki reseptikokeiluni ja antavat kiitosta sekä kehittävää palautetta. Tänään olimme koko perheenä keskustassa syömässä ja poju sai harjoitella ruokalistan käyttöä oikein tosissaan. Alkupalaksi tuli pari pientä gratinoitua valkosipulileipää, koska VL ruuan nimen perässä ei tarkoittanutkaan very large kuten poju arveli. Peuran filee ja omenamuroleivos hiukan sitten paikkasivat tilannetta. Käytimme Gallessa reseptikilpailusta voittamani lahjakortin ja hyvää oli. Sangen ihanaa välillä syödä toisten valmistamaa ruokaa ja jättää tiskit muiden siivottavaksi. Huomenna vielä oppilaiden kanssa Hesburgeriin ja sitten saa arki palata.


Tähän aika isoon kakkuun tein kahdesti pari pellillistä kääretorttulevyjä. Eli yhteensä neljä levyä. Ylijäävistä osista kokosin vielä yhden kerroksen. Välissä on pari erilaista vähälaktoosista moussea, toisessa kvittenihilloa ja toisessa vadelma- sekä ruusuhilloa. Päällinen on suklaavaahtoa, joka jääkaapissa kovettuu ihan kovaksi ja säilyy hyvin. Erinomainen kakunkuorrute, kunhan muistaa tehdä sen ihan ohjeen mukaisesti. Koristeena vain muutama sokerimassakukka ja marenkeja.
Kakkutaikina:
  • 10 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
Kvittenimousse:
  • 2 prk kermaa vaahdotettuna
  • 2 prk rahkaa tai mascarponea
  • 1 prk kvittenihilloa
  • sopivasti sokeria
Vadelma- ja ruusuhillomousse:
  • 2 prk kermaa vaahdotettuna
  • 2 prk rahkaa tai mascarponea
  • 1 prk vadelmahilloa
  • vajaa 1 prk ruusuhilloa
  • sopivasti sokeria


Valmistetaan suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään hyvin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Kaikkia valkuaisia ei ole pakko käyttää, jos tuntuu, että kuorrutteesta tulee liian vetelää, itse jätän usein osan käyttämättä. Kuorrutetta voi levittää veitsellä tai pursottaa, jos kuorrute tuntuu liian vetelältä, voi sen antaa hetken olla jääkaapissa kovettumassa. Jääkaapissa kuorrute kovettuu kovaksi, joten sen voi tehdä jo reilusti ennen tarjoiluhetkeä valmiiksi. Kannattaa ottaa kakku ajoissa ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta kuorrute hiukan lämpenee.
 Suklaakuorrute:
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 6 keltuaista
  • 450 g voita
  • 6 valkuaista
  • 3 tl vanilliinisokeria






7 kommenttia :

  1. Todellakin iloisesti syövät, KIITOS! Erinomaisia tarjottavia, jälleen kerran :D

    VastaaPoista
  2. Upea kakku taas kerran. Onnea!

    VastaaPoista
  3. Kakku on herkullisen näköinen ja kukka-asetelma tuo niin hyvän olotilan ja kevään odotuksen.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä kakkua. Mistä tuota kvittenihilloa saa, vai oletko itse tehnyt?

    VastaaPoista
  5. Mahtavan paljon onnea sulle Sarppu! :) Upea kakku!

    VastaaPoista
  6. Ihana kakku, ja tuota suklaakuorrutetta pitää kokeilla.:) Ja paljon onnea! Silloin pitää juhlia, kun on juhlan aihetta. Keventämään ehtii sitten taas muulloin.:)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana kakku! Paljon Onnea Sarppu!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...