keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Sitruunainen laskiaispulla


Taas on se aika vuodesta, että väkerretään laskiaispullia. Niitä on ihana pakko joka vuosi saada. Meillä on kokeiltu yhtä jos toistakin versiota omalla mantelimassalla ja erilaisilla hilloversioilla. Yksi oma suosikkini on tämä sitruunainen laskiaispulla, jossa on ihan perustaikina, mutta juju löytyy täytteestä, jossa on mascarponea ja lemon curdia. Lisäksi sisällä on sopiva nokare mantelimassaa. Halkaise jäähyneet pullat ja ota hiukan sisälmystä pois, laita tilalle nokare mantelimassaa. Sekoite keskenään vatkattu kerma sekä mascarpone ja lisää sopivasti sokeria. Laita hilloa puolisen purkkia ja sekoita vain osittain kermamassan kanssa yhteen. Laita täytettä runsaasti ja hattu päälle, koristele nonparelleilla.
Peruspullataikina:
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 11-13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita 
  • 1 kananmuna voitelua varten
Täyte:
  • mantelimassaa
  • 1 prk mascarponea
  • 1 prk kermaa vaahdotettuna
  • sokeria
  • lemon curdia

1 kommentti :

  1. Pullan tekoon :))
    Tänään tuli tehtyä edellisen postauksen lohipiirakkaa, oli todella herkullista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...