maanantai 3. maaliskuuta 2014

Luumupiirakka


Ei ehkä maailman keväisin juttu, mutta koska kaupassa oli niin herkullisia luumuja, oli niistä jotain hyvää tehtävä. Sopivaa ohjettakaan ei tähän hätään löytynyt ja sitten sovellettiin rajusti. Lopputuloksena oli mausteinen ja mukavan persoonallisen makuinen piirakka. Pikkuisen kyytipoikana rommia, joka antoi kivan  säväyksen. 


Sekoitetaan kaikki pohjan aineet keskenään ja levitetään taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloidaan luumut. Mitataan kattilaan sokerit, vesi sekä rommi ja kuumennetaan niin, että sokerit sulavat. Lisätään luumut ja käännellään muutama kerta. Levitetään luumut piiraan päälle ja lisätään vielä kattilasta lähes kaikki sokeriliemi. Paistetaan 180 asteessa alatasolla 35-40 minuuttia. Annetaan jäähtyä ennen leikkaamista.
Pohja:
  • 200 g voita sulatettuna
  • 1,5 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
Täyte:
  • puoli rasiaa tummia luumuja
  • puoli rasiaa keltaisia luumuja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1/4 dl rommia
  • 1/4 dl vettä




7 kommenttia :

  1. wow!
    It looks like a wonderful dessert!
    It's a pity we don't have this kind of pie here in Brazil...
    Have a nice week!

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Tämän on pakko olla ihanaa.

    VastaaPoista
  3. Ompa niin mehevän ja herkullisen näkönen, nam. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo voisi olla pelastusohje kun joskus tulee ostettua niin kirpeitä ja happamia luumuja, ettei niitä "raakana" syö kukaan! :)

    VastaaPoista
  5. Ei ehkä maailman keväisin juttu, mutta maailman paras juttu ;)

    VastaaPoista
  6. Varmasti näin ne samaiset luumut lähikaupassa! Ihanilta, ihanilta näyttivät! Herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti... rommiakin vielä! nam!

    VastaaPoista
  7. Luumupiirakka on loistavaa oli sitten mikä vuodenaika tahansa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...