sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Fariininen porkkanakakku


Dansukkerin herkkubloggaaja -kisa jatkuu vielä tämän yhden postauksen verran ja tarkoituksena oli tehdä hyvissä ajoin vappuherkku Dansukkerin lähettämää fariinisokeria käyttäen. Meillä on fariinisokeri kovassa käytössä, joten se ei ollut mikään ongelma, sen sijaan vappuihminen en ole yhtään. Toki sen verran että munkit, varsinkin anopin tekemät, maistuvat ja tippaleipäkin. Vappuherkuksi tuli sitten tällainen vappukakku. Täytyy kyllä sanoa, että maku on kohdillaan ja makeuttakin riittävästi. Lisäksi kakku on sangen helppo valmistaa.


Pohja:
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Dansukker fariinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 200g sulatettua voita
  • 2 isoa tai 3 kekskikokoista porkkanaa raastettuna
  • 3/4 dl appelsiinin mehua
Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi ja lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi voisula, porkkanaraaste sekä appelsiininmehu. Kaadetaan aineet voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kannattaa mitata tikulla kakun kypsyyttä. Heti kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, voi kakun ottaa pois uunista. Anna kakun jäähtyä kunnolla, sillä se on tosi mureaa ja leikkaaminen onnistuu parhaiten jäähtyneenä. Laita täytettä kahteen väliin reilusti. Päälle voi kattilassa sulattaa vajaan levyllisen suklaata sekoitettuna puoleen desiin kermaa. Anna suklaan jäähtyä hiukan ennen kakun kuorrutusta. Ja koristeeksi sopii mikä vaan, tässä iloiset marengit.

Täyte:
  • 6 dl kermaa vaahdotettuna
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 5 rkl Dansukker fariinisokeria
  • sokeria maun mukaan


15 kommenttia :

  1. Pakkohan tuon on hyvää olla...niin herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Komppaan Sirpaa: pakko olla hyvää! :)
    Porkkaanakakkuaddiktina menee kokeiluun :P´

    VastaaPoista
  3. Syötävän hyvän näköistä!

    VastaaPoista
  4. Voi mikä herkku kakku!

    VastaaPoista
  5. Todella herkullisen näköinen kakku!!! :))

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta! Fariinisokeria on kiva käyttää leivonnassa. Kakkusi on kaunis!

    VastaaPoista
  7. Todellinen sokerihiiren unelma! Tallennan heti tämän ohjeen ja teen ehkä jo nyt pääsiäiseksi!

    VastaaPoista
  8. Näyttää mukavan ja kotoisan herkulliselta, ei liian täydelliseksi tehdyltä:)

    VastaaPoista
  9. Wow
    Looks delicious!!!
    No words......it would be perfect for Easter!

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Ihana kakku! Porkkanakakku on tosi hyvää tuorejuustokuorrutteella, mutten yhtään pidä pahana suklaakuorrutustakaan.:)

    VastaaPoista
  11. Ihana kakku! Fariinisokeri tuo kyllä kivaa makua leivonnaisiin!
    Saas nähdä miten tässä kisassa käy ;)

    VastaaPoista
  12. Voi noita marenkejakin! Ihanan näköistä!

    VastaaPoista
  13. Näyttää mehevältä!

    VastaaPoista
  14. Upean näköinen. Vaikka en olekaan juurikaan täytekakkujen ystävä, tuota tekisi mieli maistaa :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...