tiistai 8. huhtikuuta 2014

Suklainen tyrnikakku


Suklaisessa tyrnikakussa on siis yksi paksu tyrnimoussekerros ja kaksi suklaakuorrutekerrosta, päällinen on suklaakuorrutetta ja koristeet sokerimassaa. Kakku on gluteeniton ja helppo tehdä vähälaktoosisista aineksista. Sopii siis moneen menoon.
Kakkupohja:

  • 7 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 180 g mantelijauhoa
  • 1 rkl Bacardia
Vatkataan 7 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Sulatetaan suklaa ja annetaan jäähtyä. Vatkataan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisätään suklaa siihen pienissä erissä. Sekoitetaan varovasti joukkoon Bacardi ja mantelijauhot sekä jauhot. Kaadetaan taikina voideltuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa noin kolmen vartin verran, kokeillaan kypsyys tikulla.

Tyrnimousse:
  • 2 dl vispikermaa vaahdotettuna
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tyrnimehua
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
Sekoitetaan keskenäään kermavaahto ja tuorejuusto, lisätään joukkoon tyrnimehu ja sokerit. Liuotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja sen jälkeen sulatetaan ne pieneen määrään tyrnimehua. Sekoitetaan kermavaahtoseokseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. 
Suklaakuorrute:
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 300 g voita
  • 4 valkuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi vaniljasokeri. Jos seos näyttää hyvältä jo parin vallkuaisen jälkeen, jätetään loput valkuaiset lisäämättä.



Tässä vielä muutama tunnelmapala finaalista. Kuvat Helsingin Mylly Oy. Avec on ihanainen siskoni ja tarjottuja herkkuja ei oikein pystynyt maistelemaan kun niin hermostutti. Oman esittelyosuuden jälkeen sitten onnistui sekin.




Toni: "Tiedätkö mistä tietää, että tämä on tosi hyvää? Koska vaan syön, syön ja syön tätä. Pehmeää ja tyrni maistuu hienosti." Tyrnikakku siis tarkassa seulassa. Tyrni maistui mukavasti, eikä siitä tullut liian makea, vaikka suklaa onkin tosi suklainen. Tätä voisi siis kehitellä hiukan eteenpäin. Kiitos vielä Helsingin Myllylle hienosta kisasta ja finaalista.



8 kommenttia :

  1. Kuulostaa ja näyttää ihanalta herkulta , vesi kielellä katselen kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia. Kakku mitä hienoin ja herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania ja oivallisia ideoita. Kauniit kattaukset ja kuvat saavat täällä sohvan perukoilla makuhermot kihelmöimään!

    VastaaPoista
  4. Tämoli kyllä hyvää! En aina piittaa tyrninmausta. Mutta tässä se pariutui suklaan kanssa ihanasti.
    Mua vieläkin harmittaa kun tulin paikan päälle vikaks ja lähdin ekaks. Juoruilu jäi minimiin, se olis kruunannu nämä kahvikekkerit

    VastaaPoista
  5. Ah tätä pitää joskus testata! Mä oon nyt niin vähän liikkunut blogeissa tai katsonut telkkaria, että multa on mennyt ihan ohi oliko nää kuvat jostain ohjelmasta, jossa olet ollut mukana vai jostakin tapahtumasta? Tiukan makuraadin edessä ainakin olet ollut, onnittelut!

    VastaaPoista
  6. Suomen inspiroivin leivontablogi loppukilpailu, ja kyllä, raati oli tiukka mutta ihana ;).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...