keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vadelmasima


Tätä vadelmasimaa on tehty yhdessä jos toisessakin blogissa. Väri on kerrassaan hurmaava, eikä maussakaan valittamista. Alkuperäinen ohje on Dansukkerin sivuilta. Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä liemi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen tilkkaan simaa ja kaada sitten hyvin sekoittaen lopun siman joukkoon. Anna juoman käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Säilytä jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.  
Vadelmasima:

  • 400 g pakastevadelmia
  • 500g taloussokeria
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 1/5tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria
  • rusinoita





5 kommenttia :

  1. Ihanan värinen sima! Aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
  2. Hurmaavan karamellimainen väri! Tuotapa täytyisi kokeilla. Hauskaa vappua! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa.

    Mukavaa Vappua Sinulle

    VastaaPoista
  4. Ihanan nakoista! Uskaltaisitko sanoa kuinka paljon kuivahiivaa?

    VastaaPoista
  5. Me tehtiin ihan perinteistä simaa, ehdotin kyllä miehelle että kokeiltais vaikka appelsiineilla. Ollaan joskus tehty inkiväärisimaa ja esimerkiksi passionsima kuulosti ainakin herkulliselta mitä Dan Sukkerin sivuja katselin.

    Oikein ihanaa vappua.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...