keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pehmeä mausteinen suklaapala



Paulig kutsui muutamia bloggareita suunnittelemaan makuparia uudelle Presidentti Special Blend -kahville. Satokauden parhaimmista pavuista valmistettavan erikoissekoituksen salaisuus on hitaasti kypsynyt Colombia Narino -papu. Ihanan päivähetken kruunaa makean marjainen Presidentti Special Blend yhdistettynä pehmeän mausteiseen suklaapalaan. Kahvin ja suklaan makuyhdistelmä on voittamaton ja tässä makunautinnon kruunaa pehmeän mausteiset makuvivahteet. Täyteläinen suklaa, mantelin hienostunut paahteinen maku ja kookossokerin tuoma arominen makeus sopivat täydellisesti kahvin kukkamaiseen eleganssiin. Muita makupareja voi käydä katsomassa täällä ja halutessaan Pauligin sivuilla voi äänestää omasta mielestään parasta makuparia. 




Pehmeä mausteinen suklaapala

200 g tummaa suklaata
250 g voita
2 dl kookossokeria
2 dl sokeria
3 reilua rkl smetanaa
3 kananmunaa
1 dl kookosjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
2 dl paahdettuja mantelilastuja

Paahda mantelilastut ja jätä odottamaan. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä ja anna hieman jäähtyä. Sekoita hyvin sokerit, kananmunat, jauhot, leivinjauhe, smetana ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon suklaavoi sekä paahdetut mantelilastut. Laita vuokaan (suorakulmainen teemakulho) leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikulla koitettaessa pohja on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi. Palat voi koristella kermavaahtoruusukkeilla tai marsipaanikoristeilla. Tällä reseptillä saa valmistettua noin 15 herkullista suklaapalaa.





 

                                           Yhteistyössä Paulig

10 kommenttia :

  1. Ihana ja kaunis leivos ♥

    VastaaPoista
  2. Voi nami! Kiitti ohjeesta! Tätä on kokeiltava :) .

    VastaaPoista
  3. Anonyymi21/5/14

    Voih, apua, ihanaa! Nytpä taisin löytää oikean blogin!!
    Juuri kävin kysäisemässä sitruunaisesta lemon curd-kakustasi ja nyt vielä tämä! Meillä nuoriso toivoo kuopuksen yo-juhliin suklaista (tietenkin!) ja lisäksi curdista on meillä tehty appelsiiniversiotakin, joten tämähän on nappi! Tuo ihanan jännältä kuulostava pohja ja päälle appelsiinicurdia, jes! Kuule, suunnitelmissa oli kyllä yhdistää johonkin suklaakakkuun yksi vakiolempparimme, mustaherukkahillo. Mitä luulet, jos sitä valuttelisi (tyyliin ensin puolet täytteestä vuokaa, sitten hilloa, päälle loput täytteet) - luuletko, että natsaa ja toimii? Pohjassa on muuten aika reilusti sokeria...eikö ole liian makea?
    Tämän uskaltaa ilmeisesti heittää pakkaseen, tuskin kärsii sitten sulatuksesta juhlaa edeltävänä päivänä.
    Kiitos, jos ehdit vastata!
    t. leipuriemo

    VastaaPoista
  4. Oi ja voi, mitä herkkuja :) Tekisi mieli leipoa, mutta olen herkkulakossa.

    VastaaPoista
  5. Varmaan taivaallista herkkua..

    VastaaPoista
  6. Hei leipuriemo, tämä suklaapala on tosi tuhti ja kannattaa leikata pieniksi paloiksi, ei silti ole liian makea vaikka sokeria paljon, sillä kookossokeri makeuttaa hiukan eri tavalla. Päälle voi varmasti lisätä appelsiinicurdia, toisaalta mahtaako tulla liian makea...voisi sopia myös mustaherukkahillon kanssa, kunhan sitä ei laita liikaa väliin, ettei mene ihan veteläksi...pitääpä testailla... sinun kannattaa tehdä muutama koekappale ennen juhlia, niin tiedät tarkasti millainen on :) Mukavia yo-juhlia, nehän ovat ihan juuri.

    VastaaPoista
  7. Menee taatusti kokeiluun :D

    VastaaPoista
  8. Anonyymi22/5/14

    Lämmin kiitos nopeasta vastaamisesta! Niin, liika makeus aina vähän pelottaa. Juuri illalla haettiin kassikaupalla leivontatarvikkeita Prismasta, enkä suoraan sanottuna raaskinut ostaa monta kertaa tavallista sokeria kalliimpaa kookossokeria. Ehkäpä niukistelen ja kokeilen kasvattaa kookosjauhon määrää lisäämättä kuitenkaan sokeria....katsotaan, miten käy, kannan vastuun :) Naapureilta saimme kerran taivaallisia leivoksia (Maku.fi suklaiset viinimarjaleivokset), niistä on jäänyt mieleen suklaan ja mustaherukan lumoava liitto. Huh, juhlat ovat ovella, viikon kuluttua jo hermoillaan ja juhlamenu vasta suunnitteluasteella. Kahden oman pojan yo-kekkerit ovat jo takana, mutta enpä sano, että olisi nytkään helpompaa. Jatkanpa tästä blogisi salaattipuolelle....Kiitos!
    t. leipuriemo

    VastaaPoista
  9. Näistä sinun kuvistasi tulee aina niin hyvälle tuulelle ja ihana on tuo herkkukin.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...