maanantai 12. toukokuuta 2014

Reseptien aarteet


Minulla on ollut ilo tutustua uuteen Reseptien Aarteet -keittokirjaan, jonka Gummerus lähetti testattavaksi melkein kuin äitienpäivälahjaksi. Olette saattaneet kirjaan jo törmätäkin kirjakaupoissa. Kyllähän sieltä heti tuli bongattua muutama aika nostalginen ohje, jonka itse olen perinyt mummulta sekä äidiltä ja joitain katsonut vanhoista keittokirjoista. Ohjeiden mukana on paljon muutakin juttua ja kauniita kuvia. Positiivista oli erityisesti se, että monista ohjeista oli otettu se paras mahdollinen ja useissa ohjeissa oli joku pieni erityisvivahde. Kuten kirjassa sanotaan "Se että Mozart on säveltänyt hyvin, ei tarkoita, että nykysäveltäjät olisivat häntä parempia. Se että Da Vinci maalasi hyvin, ei tarkoita, että nykymaalarit olisivat häntä maineikkaampia. Ruoanlaitto on ainoa taide, jossa vuosikausien kokemuksen voi siirtää eteenpäin edellistä rikastuttavammaksi ilmaisuksi. Filosofi Moshe-Naim." Jos minulla olisi miniäkokelas, ostaisin tämän hänelle lahjaksi, jotta hän voisi testailla niitä vanhoja sukupolvien aarrereseptejä. Itse aion viikonloppuna kokeilla Nokkosfrikadelleja sinappikastikkeessa. Tuikkasin ohjeen tähän myös teille kokeiltavaksi, nythän on nimittäin se nokkosen kulta-aika.



Nokkosfrikadellit sinappikastikkeessa

  • 200 g ryöpättyjä nokkosenversoja
  • 400 g jauhelihaa (lammasta, kanaa tai vasikkaa)
  • 1 muna
  • 1 sipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • korppujauhoja
Kastike

  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
Hienonna ryöpätty nokkonen niin pieneksi silpuksi kuin suinkin. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita nokkossilppu yhteen munan, sipuliraasteen ja jauhelihan kanssa. Mausta seos suolalla ja mustalla pippurilla. Muodosta taikinasta pihvejä. Leivitä pihvit korppujauhossa ja paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Kun kaikki on paistettu, lisää frikadellit takaisin pannulle yhdessä keskenään sekoitetun kerman ja sinapin kera. Kuumenna kunnes liemi kuplii. Ripottele pinalle juustoraaste ja tarjoile heti.







2 kommenttia :

  1. Kivan oloinen kirja. Nokkosfrikadellit kuulostaa hyvältä. Pitäisi mennä keräämään nokkosia, kunhan vain ehtisi. Pihalla riittää nyt älyttömästi hommia, kun normaalien kevättöiden lisäksi kaivettiin parikymmentä kantoa ylös ja osa pihasta on nyt ihan mullin mallin. Mutta ainakin tuli reilusti uutta istutustilaa lisää.:)

    Oletko liittynyt mukaan Blogatiin?

    VastaaPoista
  2. Teikkö ite piirakat...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...