sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Grilliherkkuja






Onhan niitä tullut jo tänä kesänä syötyä, kaikennäköisiä vartaita nimittäin. Niin suolaisia kuin makeitakin. Yksi suosikkini on tämä suolainen versio, jossa on herkkusieniä, pekonilla päällystettyjä prinssinakkeja ja grillijuustoa. Valellaan ennen paistoa balsamicolla ja hyvä tulee.







Hedelmäisissä vartaissa on kiiviä, banaania ja tuoretta ananasta, myös mansikat sopivat loistavasti. Grillataan vain hiukkasen ja kuumien hedelmien päälle ripotellaan valkosuklaamuruja. Vartaat voi myös kuumentaa uunissa parissa sadassa asteessa, jos ei ole grillimahdollisuutta. 




Maissit kuuluvat ehdottomiin grillisuosikkeihini ja niitä tuleekin sitten valmistettua monella tavoin. Nyt viimeksi tein maustevoita, jota sitten laitettiin grillattujen maissien päälle sulamaan ja oli kyllä niin herkkua. Maustevoin voi tehdä jo valmiiksi jääkaappiin ja säilyykin hyvin. Pehmenneeseen voihin sekoitetaan mausteet, kääritään leivinpaperiin rullaksi ja annetaan jähmettyä rauhassa. Itse käytän usein pakastinta, kun olen hiukan hätäinen.

Maustevoi:
  • 200 g voita
  • 3 rkl Worcesterin kastiketta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 valkosipulia tai valkosipulirouhetta
  • reilusti chilirouhetta
  • reilusti persilijaa







1 kommentti :

  1. Kiitos vinkeistä. Vartaita ei olekaan tänä kesänä vielä grillattukaan - nämä lähtevät kokeiluun!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...