maanantai 30. kesäkuuta 2014

Marsipaaninen raparperipiirakka


No eipä tämä tietenkään sitä valkosuklaista versiota voita, mutta on kuitenkin taas hiukan erilainen. Kakunteosta kun on jäänyt aika lailla marsipaania, niin pitihän se johonkin laittaa. Sopii kyllä raparperin kanssa hyvin. Vatkataan pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisätään kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan jauhot ja leivinjauhe joukkoon kevyesti sekoittaen. Levitetään voideltuun vuokaan (tässä pienempi teemavati). Päälle ripotellaan raparperinpalat ja murusteltu marsipaani. Paistetaan 175 asteessa parisenkymmentä minuuttia. Koristellaan mansikoilla ja nautitaan vaniljajäätelön kera.

  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kanamunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 3-5 raparperinvartta
  • 150 g marsipaania
  • mansikoita koristeluun
  • vaniljajäätelöä

3 kommenttia :

  1. Hyvä idea ylimääräisen marsipaanin hävitykseen.:)

    VastaaPoista
  2. Raparperia olisi kai pitäisi käyttää. Makoisan näköistä.

    VastaaPoista
  3. Kuljeskelin täällä ihastelemassa mitä olet taas keksinyt tyrskyjen keskellä (tyrnit odottavat vielä syksyä) ja tämä herkku pysäytti heti, vaikka ihastelin tietysti muitakin kuvia (juhannusboolia jne) ja postauksia:) Kaunista ja mukavaa kesää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...