sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mausteinen raparperikiisseli



Perinteinen raparperikiisseli on kerran pari vuodessa pakko tehdä. Laitan mausteeksi hiukan inkivääriä sekä kanelia ja kaveriksi vatkaan yleensä kermavaahtoa. Senkin voi halutessaan maustaa vaikkapa marenkimuruilla tai kinuskikastikkeella. Välillä paahdan kiisselin päälle ruisleivänmuruja kuten meillä kotona aina tehtiin. Keitetään raparperinpaloja sokerilla ja inkiväärillä maustetussa vedessä kunnes ne hajoavat. Lisätään perunajauhot puoleentoista desilitraan vettä sekä limettimehuun. Lisätään suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehautetaan ja maustetaan. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Raparperikiisseli:
  •  1 l vettä
  • 6 dl raparperinpaloja
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl muscovadosokeria
  • 7 rkl perunajauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl inkivääriraastetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk kermaa




9 kommenttia :

  1. Tällä lailla maustettua kiisseliä pitääkin kokeilla, kiitti vinkistä :) Olen yleensä laittanut mansikoita sekaan.
    Kauniit annokset olet laittanut ♥

    VastaaPoista
  2. Tämä tuli kuin tilauksesta! Juuri eilen mietin raparperijälkiruokaa. Kiitos ohjeesta, ei kun raparpereja poimimaan.

    VastaaPoista
  3. Ihana twisti varmaankin kaneli-inkivääri-ideasta, joten kokeiluun menee! KIITOS vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Huomenna teen tätä herkkua, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Nam, ompa hyvän näköistä. Juuri tuossa keittelin raparperia ruokosokerinja kanelin kanssa piirakkaa varten.

    VastaaPoista
  6. Kanelin kanssa olenkin raparperikiisskeliä tehnyt, mutta tästä reseptistä lisää makuja. Varmasti hyvää!
    Tein muuten suolaisia piparineliöitä ohjeellasi ylppäreihin, mutta puolitin suola annoksen. Mielestäni maku parani niiden vanhetessa.

    VastaaPoista
  7. Miten kaunis kuva:) ja raparperikiisseli on niin hyvää:) pitäiskin tehdä ,täällä kun raparperia löytyy melkein vuoden ympäri.

    VastaaPoista
  8. Nämä kuvasi ovat kyllä aina niin hirmu suloisia.:) Tämä on kyllä ihana herkku, jo lapsuudesta tuttu!

    VastaaPoista
  9. Voi kiitos ohjeesta. Tätä haluan myös kokeilla ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...