keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Omenainen raparperihilloke



Meidän raparperiparasta on nyhdetty kaikki isommat varret ja se on nyt aika surkean näköinen. Hätäpäissäni ostin jo kaupastakin muutaman varren, kun piti justiinsa sillä hetkellä saada piirakkaa. Olisihan sitä raparperia saanut vaikka mummulasta, kun olisi lähtenyt hakemaan. Työkaverikin jo alkukeväästä lahjoitti komean satsin ja niistä tehtiin hilloketta. Teen yleensä paria erilaista, sillä niitä on kiva käyttää jälkiruuissa ja kääretortun välissä talven mittaan. Tässä hillokkeessa on mukana myös omenaa ja kivan pikantin maun saa lisäämällä hiukan rommia. Laitetaan kattilan pohjalle omenamehu ja päälle lohkotut raparperinpalat sekä omenat. Kuumennetaan niin, että höyrystyy ja lisätään hillosokeri. Keitellään hiljalleen kymmenisen minuuttia tai kunnes raparperit ja omenat ovat ihan kypsiä. Survautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisätään lopuksi rommi. Säilötään hyvin pestyihin kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Omenainen raparperihilloke:
  • 2 l raparperia
  • 2-3 omenaa
  • 2 dl omenamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl hillosokeria
  • (0,5 dl rommia)

2 kommenttia :

  1. Anonyymi11/6/14

    Sarppu hei, meen pihasta voi hakee anytime! t.Marjis

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...