keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Valkosuklainen raparperipiirakka



Olin syntymäpäivillä ja tutustuin siellä pariin viehättävään nuoreen naiseen. Kuinka ollakaan he olivat maistelleet tätä valkosuklaista raparperipiirakkaa useampaan otteeseen ja kehuivat kovin. Siitäpä syystä laitan ohjeen tänne uudelleen näin raparperiaikaan. Mielestäni yksi parhaista toteuttamistani resepteistä ja erinomainen makean ja kirpakan yhdistelmä. Ensin tehdään muruseos. Sekoitetaan keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisätään sulatettu voi. Sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Otetaan taikinasta reilu 2/3 ja lisätään siihen smetana sekä kananmuna ja vatkataan sileäksi taikinaksi. Levitetään taikina vuoan pohjalle. Valmistetaan täyte sekoittamalla keskenään mascarpone ja sokerit sekä kananmuna. Lisätään seokseen sulatettu jäähdytetty suklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitetään täyte pohjan päälle. Päällimmäiseksi ripotellaan 1/3 muruseoksesta. Paistetaan 180 asteessa puolisen tuntia. Leikataan hieman jäähtyneenä. 

Muruseos ja pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua voita
1 prk smetanaa
1 kananmuna

Täyte:
4-5 raparperin vartta
1 prk mascarponea
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata



12 kommenttia :

  1. Kiitos! Tässä se nyt on, juhannuksen makea :)

    VastaaPoista
  2. Tämäpäs tuli kiusalliseen saumaan. koko päivän on tehnyt vietävästi herkkuja mieli ja kaapit ammottavat tyhjyyttään. Pitänee vissiin lähteä kipaisemaan kauppaan. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää =)

    VastaaPoista
  3. Varmasti herkullista , täytyypä kokeilla .

    VastaaPoista
  4. Maukkaan näköistä.Raparperit on nyt parhaimmillaam:)

    VastaaPoista
  5. Minäkin tein tätä viime kesänä muutamaan otteeseen, ja oli kyllä hyvää!! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä kuulostaa tama resepti. Taidan kokeilla juhannukseksi tehdä tätä.

    VastaaPoista
  7. Ei taida löytyä vähälaktoosista mascarponea, pitänee korvata jollain muulla jotta pääsee kokeilemaan tätä herkullisen oloista namia.

    VastaaPoista
  8. Mascarponea ei valitettavasti ole vähälaktoosisena, mutta sen voi korvata ihan rahkalla :).

    VastaaPoista
  9. Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle.

    VastaaPoista
  10. Oivoi, miten herkulliselta kuullostaa! Tätä on pakko testata!
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  11. Kokeilin tehdä tätä! piirakkaa ja hyvää tuli. Suosittelen!

    VastaaPoista
  12. Kuinkahan onnistuisi, jos raparperin tilalle laittaisi punaisia viinimarjoja?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...