maanantai 7. heinäkuuta 2014

KorkeasaaressaKorkeasaari viettää tänä vuonna 125-vuotisjuhliaan. Kävimme pojun ja monen muun lapsukaisen kanssa kesäisellä retkellä ja pitihän sitä synttärileivostakin hiukan maistaa. Sangen makeaa ja aika kosteaa, sopivan suklaista. Liekö se olla tämä kaikkea hyvää kaikille -ajatusmaailma vai mikä, mutta jotenkin eläimet magnusteja lukuunottamatta vaikuttivat lähinnä surullisilta ja apaattisilta, eikä niitä sitten tullut kuvailtua sen enempää. Sen sijaan Korkeasaari ympäristönä on kaunis ja täynnä ihania kasveja. Riikinkukot olivat myös hohdokkaita kuten aina, niissä on jotain sangen ylvästä ja kuninkaallista. Tuo hintapolitiikka on jossain kohtaa ajanut ihan ohitseni, sillä puolen litran juomapullosta sai pulittaa 4,10 ja pehmis maksoi 3,80. Lapsiperheen kannattaa siis ehdottomasti mennä omien eväiden kanssa, sillä alueella on paljon kivoja eväspaikkoja. Meillä alkaa pojukin olla jo niin iso, että taisi olla viimeinen Korkeasaaren reissu. Odotellaan lapsenlapsia ja sitten uudella innolla Korkeasaarta kiertämään.
9 kommenttia :

 1. Me käytiin juuri Tallinnan eläintarhassa ( Rocca Al Marea vastapäätä) joka oli positiivinen yllätys. Eläimet eivät olleet apaattisia eivätkä maanneet jossain piilopirtissään vaan jääkarhutkin tulivat häkkinsä reunalle siihen puolentoista metrin päälle ihmettelemään. Pentu putosi altaaseen ja tuli repimään jotain sianpäätä ja äiti muuten vain hengaili siinä. Viereisessä häkissä oli urosjääkarhu ja hän makoili, mutta aivan siinä häkin edustalla myös ja ihan silminnähden nautti kun häntä katseltiin :D
  Kolme tuntia kierrettiin paikkaa ja siltikin jäi osa näkemättä kuten krokotiilit jne. Jääpähän ensi kerraksi nähtävää, ja oli todellakin sellainen paikka johon menee mielellään uudestaan. :)

  Leivos näyttää hyvältä, nam! ;)

  VastaaPoista
 2. What beautiful pictures! What is the name of the dessert, please? Best wishes.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tämä äkillinen helle saa eläomet vähän alakuloisen näköiseksi. Ei yhtään ihme sekään, mutta muuten on niin kauniita kukkakuvia muistona retkestänne.

  VastaaPoista
 4. Herkkuhovi, pitääpä laittaa eläintarhan nimi ylös, Tallinnaan tekisi hiukan mieli. Mummeli, oltiin Korkeasaaressa ennen hellettä viime viikolla :).

  VastaaPoista
 5. Mielettömän ihanat Korkeasaarikuvat. Pitäisikin viedä Mimosa tuonne nauttimaan tuollaisiä ihania leivoksia.

  VastaaPoista
 6. Korkeasaari on hyvä retkipaikka, vaikka lapset ovat kasvaneetkin isoiksi. Meidän retkiperinteisiin kuuluu ostaa eväät kauppatorilta, leipää, tomaatteja, kirsikoita, porkkanoita ... .Hinnat ovat turistirysässä aina huikeat.
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 7. tuli niin jokakesäiset reissumme mieleen.

  VastaaPoista
 8. Korkeasaaren kasvit näyttävät erittäin hyvin hoidetuilta. Erityisen kauniita kuvia kukista olet ottanut.
  Tietysti Korkeasaarella on suuret menot ja ehkä siksi hinnoittelu on sen mukaista. Se työllistää paljon ihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Muutama vuosi sitten kävimme työporukalla Korkeasaaressa. Se sopii aikuisillekin. :) Odotan neidin kasvamista, että pääsisin sinne uudestaan. Ehkä jo ensi vuonna...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...