keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Saaristolaisleipä ja lohilevite


Yleisön pyynnöstä postataan nyt tämän kesäherkun resepti. Avoimet ovet -päivänä kaikki lohileivät menivät alta aikayksikön ja moni kyseli reseptin perään. Oma saaristolaisleipä, kerros voita ja tuhdisti lohilevitettä päälle. Riittää takuulla karkoittamaan kesäisen suolaisen nälän tiehensä. 

Saaristolaisleipä:

  • 1 l piimää
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 l vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl siirappia
  • 2,5 tl suolaa
  • 2 palaa hiivaa
Haaleaan piimään lisätään hiiva ja sitten muut aineet. Kohotetaan leivät voidelluissa vuoissa, tästä ohjeesta tulee kaksi leipää. Paistetaan 175 asteessa puolitoista tuntia. Voidellaan paistamisen aikana muutaman kerran kahvi-siirappiseoksella. Säilytetään paperipussissa.

Lohilevite:

  • 1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk creme fraichea
  • 1/3 kurkku pieniksi paloiksi pilkottuna
  • 1 sipuli silputtuna tai runsaasti kesäsipulin varsia
  • reilusti savulohta
  • persilijasilppua
  • 0,5 sitruunan mehu
  • mustaapippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus sitruunapippuria

4 kommenttia :

  1. Tästä selvisikin viikonlopun tarjoilu synttärijuhliin:) Kiitti!

    VastaaPoista
  2. Slurps, kuola valuu jo suupielestäni! Lohileivät on mun suosikkeja, tässä ihanasti tuunattu :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä :) täältä sinun blogista saakin hyviä tarjoiluideoita tuleviin juhliin :)

    VastaaPoista
  4. Tuo on huippua. Olen saanut maistaa ja vie kielen mennessään.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...