maanantai 21. heinäkuuta 2014

Sitruunainen mansikkahillo



Tämä versio on aavistuksen sitruunainen ja sopii kyllä niin hyvin maustamattoman tuorejuuston kanssa paahtoleivän päälle. Tällä ohjeella tulee muuten sellainen sopivan pehmeä hillo. Jos haluaa tiiviimpää, niin kannattaa tehdä marmeladia. Laitetaan mansikat ja vesi kattilaan, kun kattilasta nousee kunnolla höyryä, lisätään hillosokeri sekä limen ja sitruunan mehut sekä kuoriraasteet. Keitellään hiljalleen kymmenen minuuttia. Sekoitetaan valmis hillo sauvasekoittimella sileäksi. Säilötään kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin. 

  • 2 kg mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria
  • 1 limen kuori ja mehu
  • 1 sitruunan kuori ja mehu

1 kommentti :

  1. Näyttää herkulliselta. Kuinka paljon hilloa tästä yhdestä satsista tuleekaan?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...