maanantai 14. heinäkuuta 2014

Täytettyjä portobelloja ja ruskeita herkkusieniä pekonissa



Nyt kesä vie niin, ettei meinaa perässä pysyä. Lämpimiä kesäöitä, ihania ystäviä, ihan parasta musiikkia, pientä biletystä, retkiä ja reissuja, sopivan sutjakkaa menoa. Koittakaa olla kärsivällisiä, postailen tässä parin viikon aikana kaikki mitä olen luvannutkin. Monia ohjeita on nimittäin kyselty ja toivottu nopsakasti tänne blogiin. Yhtenä lämpimänä kesäiltana meille kokoontui kaveriporukka, jonka kanssa meni yökin mukavasti. Kokeilin jotain uutta salaattiakin, mutta täytetyt sienet taisivat olla suosikkeja, sillä ne hävisivät kaikki aika vauhdilla. Tässä niihin ohjetta.

Täytetyt portobellot:
Täytetyt ruskeat herkkusienet:
Leikataan portobelloista jalat pois ja rapsutetaan heltat irti. Silputaan paprika sekä sipulinvarret ja paistetaan voissa pannulla niin, että pehmiävät hiukan. Joukkoon voi silputa halutessaan sienen jalatkin. Lisätään lopuksi sekaan pippurinen creme fraiche ja sekoitetaan. Jaetaan seos portobellojen pohjalle. Lisätään päälle pari siivua sulatejuustoa ja päälle mozzarellaraastetta. Paistetaan 200 asteessa 15 minuuttia. Mainioita myös grilliin. Ruskeista herkkusienistä poistetaan jalat, tilalle laitetaan mozzarellapallo ja sienet kääritään pekoninpalaan, paistetaan myös 200 asteessa 15 minuuttia.



                                    "Yhteistyössä Mykora Oy ja Valio"

2 kommenttia :

  1. Näitä tehhään kun lähetään saaristoon lommailemmaan...Ja tuo jalkopohjaviini valkkarina siihen kylykeen :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää jälleen kyllä niin hyvältä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...