perjantai 22. elokuuta 2014

Gluteeniton mantelinen marjapiiras



Tämä on taas näitä "mitä minulla on kaapissa, nopeasti jotain makeeta" -leivonnaisia. Tulikin yllättäen tosi hyvää ja tätä tehdään toistekin. Tykkään mantelin mausta, joten kyllä makeannälkä lähti. Kuvissa piirakanpalat on hukutettu kermavaahtoon ja vadelmiin, mutta kyllä te nyt tiedätte miltä marjapiirakka näyttää. Huoneenlämpöinen voi sekoitetaan mantelimassan kanssa. Lisätään kananmunat yksitellen ja lopuksi mantelijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painellaan piirakkavuoan pohjalle. Minulla oli käytössä suorakaiteen muotoinen ei kovin iso vuoka. Ripotellaan päälle mustikoita ja vadelmia. Paistetaan kypsäksi 170 asteessa. 
Gluteeniton marjapiiras:
  • 300 g mantelimassaa
  • 120 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • mustikoita ja vadelmia



8 kommenttia :

  1. Oioi, miten kaunis herkku, nam..

    VastaaPoista
  2. Houkuttelevannäköinen herkku! Kiitoksia muuten kurkkujen säilöntä resepteistä, valkosipuli-kurkut ovat nyt valmiita ja niin hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä onkin herkullisen näköinen marjapiiras.
    Herkullista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  4. Pitää tehdä työkavereille yllätys...

    VastaaPoista
  5. Nami, kuullostaa ihanalta. :) Olen karvasmantelin ystävä itsekin, ja leivoin vastikään myöskin gluteenitonta karviasfrangipanetorttua. ;)

    https://ssiiri.wordpress.com/2014/08/21/ihana-karviaisfrangipanetorttu/

    VastaaPoista
  6. Uiiii, herkkua varmasti!

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta, näyttää tosi hyvälle :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...