maanantai 25. elokuuta 2014

Täytetyt paprikat




Syksyn runsaus on täällä. En malttanut kaupassa kävellä paprikakasojen ohi ja meille lähtikin sekä keltaisia että punaisia paprikoita. Keltaiset täytettiin herkkutäytteellä ja pussillinen paprikaa meni sen siliän tien. Pieni c-vitamiinipommi näin nuhaepidemian keskellä ei ole pahitteeksi. Paistetaan silputut sipulit, kuutioidut pekonit ja pilkotut kesäkurpitsat kypsäksi. Paistetaan jauheliha kypsäksi, lisätään mausteet ja valkosipuli joukkoon. Yhdistetäään seokset ja lisätään joukkoon vielä feta sekä puolet juustoraasteesta. Pestään paprikat ja leikataan hattu pois. Koverretaan sisältä tyhjäksi ja täytetään seoksella. Päälle ripotellaan loppu juusto. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi niin, että paprikat saavat hyvin väriä. 
Täytetyt paprikat:
  • 8 keltaista paprikaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 pkt aurinkokuivattu maustettuja fetajuustopaloja
  • 200 g Oltermannia raasteena
  • pari valkosipulin kynttä
  • mieluisia jauhelihamausteita (yrttejä, valkosipulia, chiliä)



5 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...